Opinió

LA GALERIA

Santa impunitat!

L'Ajuntament de Girona
ha habilitat
un tercer carril
al carrer
del Doctor
Josep Trueta
per accedir
al pàrquing
de l'hospital

Una observació continuada durant alguns dies del trànsit en determinats punts urbans de la ciutat de Girona, permet detectar la preocupant freqüència amb què alguns vehicles incorren en la mateixa infracció. Sembla que s'hagin dit els uns als altres que hi ha manca de vigilància i que, per tant, es poden fer maniobres incorrectes sense cap risc de multa o sanció. Com és el cas de molts ciclistes, no tots, és clar, que circulen en direcció contrària, per les voravies i se salten els semàfors en vermell. El carril de servei paral·lel al carrer de Pedret i l'avinguda de Sant Joan Bosco n'és el millor exemple: si vostè accedeix al carrer de Pedret des del carrer de l'illa de Fuerteventura, força utilitzat per ser l'única sortida del pàrquing del supermercat que hi ha en aquella zona, vagi amb compte si té el semàfor en verd, perquè pot ser que topi amb alguna de les bicicletes que circulen en direcció al Pont Major quan la direcció de la via és únicament cap a Girona.

Dels vehicles a motor, tenim els de dues rodes, les motos, que ara avancen en línia contínua, ara ho fan per la dreta. I els de quatre, que, als indrets que abans he esmentat, però no especificat, també fan de les seves. El carrer del Doctor Josep Trueta n'és una bona mostra. L'Ajuntament hi ha habilitat un tercer carril el destí del qual és l'edifici del pàrquing de l'hospital homònim, amb unes fletxes que indiquen l'obligatorietat de girar a la dreta quan s'arriba a l'accés, on el carril és tancat per una línia corba contínua, de manera que saltar-se-la constitueix una clara infracció. Doncs bé, un considerable nombre de vehicles el fan servir per accedir al carrer de França, amb la qual cosa els que circulen com cal pel carril corresponent són obstaculitzats per l'infractor de torn, que ha tirat pel dret sabent, a més, que no podia fer-ho. I ho dic amb coneixement de causa, perquè m'hi he trobat, des que va entrar en servei el tercer carril, més d'un cop. Aquesta anomalia la vaig comunicar a la policia municipal, i allí em van dir que em dirigís a la regidoria de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament, atès que els agents no poden establir serveis de vigilància pel seu compte. I jo, en lloc de molestar els funcionaris de la casa de la vila, m'he estimat més comunicar-ho als lectors d'aquest diari. Als que condueixen bé, perquè ho sàpiguen, i als que no, perquè es fotin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.