Opinió

De set en set

Sous

Em temo que tanta austeritat sigui una mena de conformitat amb els salaris baixos

No si és pertinent dir-ho, però, amb tot el respecte, em sembla que els diputats i els regidors de la CUP cobren poc. També en el cas d'Ada Colau i els seus regidors. Sé que entendre la política com un servei públic i voler canviar la manera de fer-la du a revisar els sous i a rebaixar-los. Però també crec que hi ha càrrecs de responsabilitat que justifiquen cobrar més que els sous que s'han assignat alguns dels artífexs d'una política nova. No sé quant més, però crec que una mica més del que cobren. Sí, és cert que hi ha molta gent mal pagada que cobra menys, però hauria de cobrar més. Potser m'equivoco, però temo que tanta austeritat sigui una mena de conformitat amb els salaris baixos.

En fi, també sembla que només fem que parlar de diners, cosa que potser no és gaire de bon gust. En tot cas, a banda del que he dit sobre els sous, segur que són de mal gust les crítiques a Ada Colau pel fet que el seu salari nominal sigui de 80.115 euros a l'any, xifra que ha fixat l'oposició. L'alcaldessa de Barcelona cobrarà 2.200 euros i, com en el cas dels altres regidors del seu grup, destinarà la resta del salari a Barcelona en Comú perquè ho reverteixi socialment. Però, clarament, hi ha molta hipocresia, molt de cinisme i moltes ganes d'embrutir per part dels que, amb la complicitat d'alguns mitjans, volen fer creure una cosa diferent del que és. Ho ha denunciat David Fernández en un text manuscrit en què pot llegir-se: “Els mateixos que es neguen a baixar-se sous (mentre els baixen als seus treballadors) són els que la critiquen.” El diputat de la CUP també hi recorda que el seu grup, objecte d'unes crítiques semblants, va demanar inútilment una reducció del 40 per cent dels sous al Parlament de Catalunya. Hi afegeix que cobra 1.400 euros del seu sou nominal de 5.200 euros i que la resta s'ingressa a la CUP, que ho redistribueix socialment. Em sembla més que bé, però si cobrés una mica més, també.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia