Política

Albert Batalla, nou alcalde de la Seu d'Urgell

Relleu

El primer tinent d'alcalde de la Seu d'Urgell (Lleida) i diputat de CiU en el Parlament, Albert Batalla, ha assumit aquest divendres el càrrec d'alcalde accidental, en substitució de Jordi Ausàs (ERC), que ahir dijous va renunciar al seu lloc després de ser nomenat conseller de Governació i Administracions Públiques. Batalla exercirà de cap de l'executiu local a l'espera que se celebri el ple d'elecció del nou alcalde, després de Setmana Santa.
El govern de la Seu està format per un pacte ERC-CiU, com una de les poques excepcions al pacte forjat entre PSC i ERC a la Diputació de Lleida per governar junts en tots aquells ajuntaments que fos possible. L'acord de govern atorgava l'ajuntament a ERC, en mans d'Ausàs, els dos primers anys de la legislatura. Els altres dos anys l'alcaldia l'assumiria CiU, concretament Albert Batalla.

Encara que els mitjans locals donen per fet que la renúncia d'Ausàs avançarà la presa de possessió de Batalla com a alcalde, que estava prevista per l'any que ve, els republicans han de decidir encara si renuncien o no a nomenar el substitut d'Ausàs entre les seves files i finalitzar així els dos anys de mandat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.