Política

Bargalló dóna la raó a Quim Monzó i també critica el nivell de català de TV3

COMARQUES GIRONINES

El director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, ha donat la raó a l'escriptor Quim Monzó i també ha criticat el baix nivell de català que es parla en alguns programes de TV3. "Ens falta orgull per exigir que es respectin els drets de la llengua catalana", ha assegurat aquest divendres.

Demanar que els professionals que treballen amb la llengua la parlin correctament "equival a demanar que les persones que treballen de metges hagin estudiat medicina", ha argumentat. Bargalló també ha volgut tancar la polèmica del català al Parlament Europeu apuntant cap a les institucions de l'Estat espanyol: "Quan aquestes ho acceptin, en qüestió d'hores també ho faran les institucions europees", ha pronosticat.

El director de l'IRL ha elogiat l'actitud de Quim Monzó assegurant que l'escriptor està fent la seva feina quan mostra una actitud "crítica" amb la realitat catalana. Bargalló considera que als catalans "els falta orgull" i per això "no exigeixen als professionals dels mitjans del país que tinguin un alt nivell lingüístic".

Per l'exconseller en cap, no és comprensible que la llengua no es tingui prou en compte a l'hora de contractar "els presentadors o els conductors dels programes".

"Ahir mirava un programa de TV3 i el conductor contínuament interrompia els col·laboradors habituals per corregir els seus errors lingüístics", ha recordat. Això, "no pot ser", ha lamentat.

Qüestionat sobre la situació del català al Parlament Europeu, Bargalló ha assegurat que qui està impedint l'arribada d'aquesta llengua a Europa són les institucions espanyoles, i no les europees. "Quan el català es parli al Senat i al Congrés, en poques hores arribarà també a Brussel·les", ha vaticinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.