Política

L'exèrcit espanyol diu que se li van escapar els pirates perquè estaven "molt a prop de la costa"

El cap de l'estat major de la Defensa, José Julio Rodríguez, compareix amb Chacón per assegurar que el dispositiu per intentar capturar-los es va posar en marxa "dos minuts després" de rebre l'avís que havien baixat de l''Alakrana'

Els pirates que havien segrestat l'Alakrana es van escapar dels militars espanyols que els havien de detenir perquè eren "molt a prop de la costa". Aquesta és la justificació que ha presentat aquest dimecres el cap de l'estat major de la Defensa (Jemad, amb les sigles en castellà), José Julio Rodríguez, que ha comparegut davant la premsa per intentar explicar l'operació a l'Índic i aclarir per què tots els pirates van aconseguir fugir en abandonar el pesquer basc, malgrat que molt a prop hi havia fragates de l'armada.

Rodríguez, al costat de la ministra de Defensa, Carme Chacón, ha assegurat que el dispositiu per capturar els segrestadors es va posar en funcionament així que el patró del vaixell va informar que l'últim dels pirates havia baixat de l'embarcació.

Segons el JEMAD,  "dos minuts després de la trucada" ja estava en marxa el dispositiu, però ha al·legat que la distància escassa fins a la costa, de tan sols 1,7 milles nàutiques, els donava molt poc temps per atrapar els segrestadors abans que arribessin a terra i es barregessin amb els ciutadans somalis que eren al port.

En tot cas, Rodríguez ha aclarit que no hi va haver ferits ni morts en aquesta persecució fallida, contràriament al que s'havia dit en alguns mitjans de comunicació. Sí que hi va haver, però, intercanvi de trets, ja que l'exèrcit va intentar aturar els pirates disparant des d'un helicòpter.

Chacón ha indicat que un dels tripulants de l'Alakrana és a la fragata Canarias perquè el metge del pesquer ho va demanar, ja que tenia símptomes de tenir una angina de pit, que després ha estat descartada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.