Política

Els partits catalans lamenten la pèrdua de Solé Tura, sempre un "punt de referència" i de "catalanitat"

Mas l'ha recordat per la seva estima a Catalunya i l'ha destacat com "un dels millors professors"

El president del PSC, Isidre Molas, ha destacat aquest divendres la "gran contribució moral i política" de Jordi Solé Tura, que ha mort a l'edat de 79 anys després d'haver patit Alzheimer. Molas ha assegurat que és "un dia trist" i ha volgut subratllar la "gran contribució moral i política" de Solé Tura "a la història de la Catalunya contemporània i l'Espanya democràtica".

Visiblement emocionat, Molas ha fet una declaració a la sala de premsa del PSC amb una senyera al fons amb un crespó negre. "He parlat amb el cor, sense guió predeterminat, per expressar un dolor personal, en nom del partit, en nom dels demòcrates i dels catalans, un dolor en nom d'un país", ha dit, perquè "se n'ha anat una persona de gran significació en la nostra història contemporània".

El president del PSC ha traslladat el condol a la família i ha garantit el compromís que el seu "exemple i trajectòria" seran "un punt de referència sempre pel PSC' i espera que també per 'a tots els demòcrates catalans".

Carod emfatitza la seva condició de demòcrata d'esquerres
Josep-Lluís Carod-Rovira ha destacat avui la condició de demòcrata d'esquerres i la lluita en "primera línia de compromís" contra la dictadura franquista de l'exponent constitucional Jordi Solé Tura.

En un comunicat, Carod (ERC) ha subratllat els intents de Solé Tura com a ministre de Cultura per "fer avançar l'Estat espanyol". Feia un Estat realment pluricultural i plurilingüístic, una cosa en què encara queda molt per recórrer.

ICV lamenta la pèrdua
El president de ICV i conseller d'Interior, Joan Saura, ha lamentat també la mort de Jordi Solé Tura, que suposa la "gran pèrdua d'un referent polític" que va intervenir "decisivament" en la Transició. "Tristesa política i personal", ha dit sentir Saura en un comunicat de la formació ecosocialista, en què ha destacat que sense Solé Tura, l'Estat de les Autonomies "no seria el que és", i ha subratllat la lluita per la llibertat que el desaparegut dirigent va impulsar durant la dictadura franquista.

Mas destaca l'estima de Solé Tura a Catalunya

El president de CiU, Artur Mas, ha recordat Jordi Solé Tura per la seva estima a Catalunya, i l'ha destacat com "un dels millors professors" de Dret Constitucional que va tenir durant la seva etapa a la universitat. En declaracions als periodistes, ha indicat que no coincidien en moltes coses, però sí hi havia un "fil roig conductor". "Em consta que va ser una persona que aquest país el va estimar profundament", ha indicat Mas. El líder de CiU ha admès que ell tenia unes determinades idees i Solé Tura unes altres molt diferents sobre la societat i el funcionament de l'economia, però sempre van coincidir en l'estima al país.

El PP destaca el "paper fonamental"
La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha expressat el seu condol per la mort de l'exministre. Sánchez Camacho ha destacat el "paper fonamental" de Jordi Solé Tura en la política catalana i espanyola.

Sánchez Camacho ha traslladat el condol a la família de Solé Tura i als militants del PSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat