Política

El govern i el Parlament senten la mort de Solé Tura, protagonista de la Transició

Benach ha afirmat que tot i conèixer el greu estat de salut de l'exministre de Cultura amb el PSOE, que tenia Alzheimer, la seva mort és un "cop dur"

El govern de la Generalitat ha lamentat, en un comunicat, la pèrdua de Jordi Solé-Tura, un dels pares de la Constitució, que ha mort avui a l’edat de 79 anys.

De la mateixa manera ho ha fet el president del Parlament, Ernest Benach, que ha considerat que Solé Tura era una "figura històrica" i un dels protagonistes dels acords de la Transició sobre els quals s'ha construït l'actual democràcia.

En un comunicat, Benach ha afirmat que tot i conèixer el greu estat de salut de l'exministre de Cultura amb el PSOE, que tenia Alzheimer, la seva mort és un "cop dur". L'ha recordat també com un destacat exponent de la lluita contra el franquisme.

El president del Parlament ha mostrat els seus "sentiments més sincers de suport i afecte" a la família del polític. Solé Tura va ser diputat del Parlament a la tercera legislatura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.