Política

Pujol augura que l'Estatut sortirà "molt ferit" d'un TC "caducat"

L'expresident acusa els membres del govern català de fer-se "la traveta" els uns als altres

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha augurat aquest dilluns a Balaguer que l'Estatut sortirà "molt ferit" de la sentència del Tribunal Constitucional (TC). Pujol responsabilitza el PSOE i el PP de mantenir un TC "caducat" i d'haver utilitzat l'Estatut en contra dels interessos de Catalunya.

Pujol ha estat molt crític amb les principals formacions polítiques espanyoles i amb la justícia. Tot i que el president de CDC no ha entrat en valoracions sobre si és positiu o no emetre una sentència sobre l'Estatut amb les eleccions catalanes tan a prop, sí que ha sentenciat que sigui quin sigui el resultat final, l'Estatut en sortirà "molt ferit" i "masegat".

Per Pujol, el TC ha funcionat amb una "manca total de seriositat" i tant el PSOE com el PP ho han permès. Aquests dos partits, ha afegit, han actuat en tot moment mirant pels seus interessos i són responsables que no només Catalunya en surti perjudicada sinó també del desprestigi d'un TC "caducat".

Pujol ha criticat que la intenció dels dos principals partits espanyols és la de "segrestar" la voluntat del poble català i ha afegit que tant el TC com el Tribunal Suprem (TS) estan en crisi i no mereixen cap respecte. La justícia espanyola, ha sentenciat, "no funciona".

Tot i això, ha alertat al govern que cal treballar "amb el que quedi" de l'Estatut. No pot ser, ha criticat, que no hi hagi unitat interna a la Generalitat i que es facin la "traveta" els uns als altres. Cal treballar plegats –ha afegit– per sortir de la crisi, ja que "no pot ser que sigui més fàcil tirar endavant una granja o una fàbrica a Fraga que a Bellpuig".

Pel que fa al debat de les vegueries, Pujol només ha dit que cal una agilitat i simplificació de les administracions. No té sentit, ha dit, que Catalunya tingui "comarques, vegueries, diputacions, Generalitat, etcètera".

El president de CDC, Jordi Pujol, ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet aquest dilluns a la Noguera i les Garrigues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona