Política

Pujol demana al Parlament que tingui una actitud "rotunda i digna" si el TC retalla l'Estatut

L'expresident reflexiona en l'editorial del Centre d'Estudis sobre la filtració que abans de Sant Jordi hi haurà sentència sobre l'Estatut

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat avui al Parlament que, si es produeix "més castració química (menys espectacular) o més castració física (més espectacular)" per part del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, la institució prengui una "actitud rotunda i digna" i que deixi "clar que el plet segueix obert". 

Tot i que en un principi Pujol volia dedicar l'editorial del Centre d'Estudis que porta el seu nom a parlar d'unitat i lideratge, s'ha decantat per l'actualitat i la possible retallada del TC, ja que creu que "perjudicarà l'autogovern català".

Segons Pujol, "el que pot salvar" Catalunya és la seva ambició i els seus actius, sense esperar grans ajudes de l'Estat, i ha considerat necessari un projecte amb lideratge per començar una recuperació interna. "Hem d’entendre que en el gran projecte col·lectiu que actualment hi ha a Espanya –i que en el fonamental és compartit per dretes i esquerres– no es compta amb Catalunya. Si per Catalunya s’entén alguna cosa més que quatre províncies que accepten la neocentralització en curs i l’homogeneïtzació", diu Pujol.

Pujol creu que si la societat i els polítics treballen bé, "per seriositat, per qualitat, per eficàcia i per la força que dóna poder exhibir un bon model de societat i d’economia i uns valors propis de validesa universal se’ns obrin les portes i s’eixampli el nostre camp d’acció".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.