Successos

Un pagès de la Tallada troba un projectil de la Guerra Civil

Els Mossos d'Esquadra es van assabentar dissabte passat que un pagès que estava llaurant el camp havia localitzat un projectil, a la Tallada d'Empordà. Els agents van rebre l'avís de la troballa a quarts de dues del migdia. Fins a la zona s'hi van desplaçar diversos tècnics especialistes en la desactivació d'artefactes explosius (Tedax). Van comprovar que es tractava d'un projectil d'artilleria de la Guerra Civil. Feia 105 mm i es va observar que havia estat disparat. Els policies el van retirar i el van traslladar amb les mesures de seguretat pertinents fins a una pedrera, on el van destruir.

Es dona la circumstància que, també la setmana passada, un home que passejava per un paratge volcànic a Sant Joan les Fonts va veure un artefacte explosiu de la Guerra Civil. Els Mossos van rebre l'avís pels volts de les cinc de la tarda. Es tractava d'un projectil de morter que estava mig enterrat al paratge on hi ha el volcà d'Aiguanegra, a Sant Joan les Fonts. Uns dies després un home que buscava espàrrecs a Sant Miquel de Fluvià també es va trobar un obús de la Guerra Civil. Durant el 2016 els Tedax van neutralitzar o destruir 47 artefactes a les comarques gironines (el 2015 van ser 57). La majoria eren granades de mà, granades de morter i projectils d'artilleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia