Societat

YouTube haurà de facilitar les adreces IP dels seus usuaris

Tecnologia

El portal de vídeos a internet YouTube haurà de facilitar les adreces IP dels seus usuaris perquè es pugui estudiar si la popular web es beneficia més del contingut protegit amb drets d'autor, com defensa Viacom, o dels continguts creats per particulars.
El Tribunal Federal del Districte Sud de Nova York ha adoptat aquesta decisió per facilitar la investigació que se segueix per resoldre una demanda interposada el 2007 pel grup mediàtic Viacom, en protesta per la difusió a YouTube, propietat de Google, de continguts protegits pels drets d'autor.

Les dades sobre les adreces IP dels usuaris (que permeten identificar els ordinadors que accedeixen a la seva web) no es faran públics, sinó que únicament es facilitaran als experts que participen en la investigació judicial.

Viacom, propietària de MTV Networks i Paramout, entre d'altres, acusa YouTube i Google de violar massivament la protecció de continguts audiovisuals.

La seva intenció és demostrar, a través de les adreces IP de tots els usuaris, que el portal es beneficia més del contingut il·lícit que del creat pels mateixos usuaris.

En la demanda, presentada el març del 2007, Viacom reclama més de mil milions de dòlars a Google i a la seva filial YouTube, i demana al jutge que posi fi a aquestes pràctiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.