Societat

Facebook, en castellà

Internet

La xarxa social d'internet Facebook acaba d'anunciar el llançament de la versió del seu portal en llengua castellana, a la qual seguiran versions en francès i alemany en les pròximes setmanes.
Des d'avui mateix, els usuaris poden triar veure la pàgina de Facebook en castellà i a partir de l'11 de febrer el portal s'obrirà per defecte en aquest idioma, si l'usuari es troba en un país de parla hispana.

Javier Olivan, responsable d'internacionalització de Facebook, ha dit que l'objectiu d'aquesta xarxa social és "oferir el nombre més alt de llengües com més aviat millor" i que s'han decidit a començar pel castellà perquè hi ha 200 milions d'hispanoparlants a internet.

"En l'entorn llatí, la gent prefereix usar Facebook en el seu idioma", ha explicat Olivan, que ha destacat que la xarxa social ha crescut amb força a l'Estat i en alguns països d'Amèrica Llatina com Colòmbia i Mèxic.

Aproximadament un 60% dels usuaris de Facebook es troben fora d'Estats Units. La firma d'internet estima que té al voltant de 2,8 milions d'usuaris actius a Amèrica Llatina i a Espanya.

Val a dir, però, que la traducció a l'espanyol del portal va ser realitzada pels mateixos usuaris mitjançant una aplicació encara en versió beta. Aquesta aplicació utilitza un sistema de votacions que permet a la comunitat triar la millor traducció entre les propostes de la resta dels participants.

“El resultat és un producte molt bo i molt natural", ha valorat Olivan. Per exemple, els participants en la traducció van acordar utilitzar la frase dar un toque per traduir l'expressió anglesa to poke, que a Facebook s'usa per cridar l'atenció d'un altre usuari.

Facebook, la xarxa social més visitada després de MySpace, va superar els 50 milions d'usuaris l'any 2007, i va acaparar titulars arreu del món després que Microsoft pagués 240 milions de dòlars per una participació de l'1,6% en el seu capital.

L'oferta va valorar en 15.000 milions de dòlars aquest lloc d'internet en el qual els seus usuaris poden crear la seva pròpia pàgina web i comunicar-se amb la resta dels membres de la comunitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.