Urbanisme

Municipal

Divisió dins el govern per la zona comercial de Malgrat

JxM i PDeCAT faran campanya a favor, ERC pren posició en contra i la CUP no es defineix i promou el vot “informat”

Totes les formacions, però, confirmen que s’acatarà el resultat de la consulta

Veus diverses i contraposades en el govern quadripartit de Malgrat sobre la futura àrea comercial prevista a la zona de l’Escultor Clarà i que se sotmetrà a consulta ciutadana els propers dies 20, 21 i 22 d’aquest mes. JxM i PDeCAT defensen el projecte en tant que el consideren “una oportunitat per al futur econòmic del municipi”. L’alcaldessa, Carme Ponsa (JxM) posa l’accent en la idea que es tracta d’una proposta “atractiva, en tant que significa ampliar i complementar l’oferta comercial del municipi i afavoreix que la població atregui compradors de fora”. “En tot cas, el que demanem tots és la màxima participació de la ciutadania perquè es tracta del futur de Malgrat”, indica l’alcaldessa. Des de les files del PdeCat, la portaveu Neus Serra remarca la importància d’un model que rebaixa l’augment d’habitatge que s’hi havia previst, quan s’hi havia de desenvolupar una àrea residencial estratègica (ARE) que va ser rebutjada. “Donem suport per coherència amb el vot que vam donar al POUM i perquè creiem que es tracta d’una bona oportunitat per a Malgrat, tant en l’aspecte urbanístic com, sobretot, en el de desenvolupament econòmic”, assenyala Serra. A l’altre extrem se situen els republicans, que van ser els primers a fer pública la seva posició . En roda de premsa, la presidenta local, Teresa Verdaguer, va emfatitzar que el no de la seva formació es fonamenta en el model de poble defensat fins ara: “Que no creixi de manera desmesurada i on tinguem uns serveis públics preparats per atendre la població que tenim” ERC tem que el desenvolupament de la zona comercial pugui provocar que Malgrat “sigui un municipi igual que molts d’altres i perdi la seva identitat”.

Finalment, la CUP va decidir en assemblea “no prendre cap posició determinada en relació amb la resposta de la pregunta”. “Considerem que la nostra tasca és contribuir a la reflexió, i que els potencials votants, lliurement i informats, decideixin quina és la resposta que consideren adequada”, assenyalen en els escrits que han començat a penjar a les xarxes socials.

Tots els grups del govern –i l’Associació de Comerciants Malgrat Centre– s’han compromès a fer actes públics per tal de defensar les seves respectives posicions i han confirmat que sigui quin sigui el resultat de la consulta popular, l’acataran i l’executaran.

L’oposició espera

Des de les files de l’oposició, el PSC, a través de l’exalcalde Joan Mercader, encara no s’ha volgut definir. “Si ho fem serà en els pròxims dies”, va comentar ahir, tot i recordar que l’anunci del projecte de la zona comercial el va fer ell poc abans de la moció de censura el mes de febrer passat. Ana Vega, la portaveu del PP, va anunciar que el seu partit té pendent una reunió, dimecres, per acabar de prendre una decisió, però va indicar que “els governs han d’actuar en conseqüència i prendre les decisions que els correspon, i no fer consultes quan els convé”.

LA FRASE

El que demanem tots és la màxima participació perquè es tracta del futur de Malgrat
Carme Ponsa (JxM)
ALCALDESSA DE MALGRAT DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona