Administracions

Les deixalles de Palamós s'abocaran a Lloret

El consistori tanca un acord per pagar menys que a Solius, i el PSC no ho veu clar

El ple municipal de Palamós va aprovar ahir el conveni subscrit pel consistori amb l'Ajuntament de Lloret de Mar perquè les deixalles locals vagin a parar a la planta de tractament del municipi selvatà, en comptes del destí actual al dipòsit de Solius. El punt es va aprovar amb l'única oposició del PSC. L'edil socialista Joan Ortuño va argumentar que l'estalvi documentat en un informe municipal és una “hipòtesi”, i que a la llarga es podrien trobar amb altres sobrecostos. La CUP va reclamar un model alternatiu per fomentar el reciclatge, passant per solucions com ara la recollida porta a porta.

La portaveu del PSC, Teresa Ferrés, va defensar que amb una planta municipal de transferència es podrien estalviar viatges. Però el regidor de Medi Ambient, Xavier Lloveras, que no la va descartar, destacava el fet que en la negociació han aconseguit una tarifa més avantatjosa respecte al preu que ara abonen per cada tona de deixalles abocada a Solius –4 euros menys–.

Aquest 2016, segons Lloveras, ja compensaran el sobrecost de traslladar la fracció resta fins a Lloret i l'any 2020 –comptant el recàrrec que l'Agència de Residus de Catalunya imposarà per cada tona de residus abocada sense triatge– els suposaria estalviar uns 136.000 euros en el pròxim quadrienni.

Més sostenibles

Lloveras va dir que el trasllat de les deixalles a la planta de tractament de Lloret era inevitable, pel fet que els costos de Solius per als municipis aliens a la mancomunitat impulsora del dipòsit anaven a l'alça cada any i “a Lloret el tractament permet recuperar fins a un 50% de la fracció resta, un benefici ecològic i econòmic”. Palamós és la primera població del Baix Empordà aliena a l'abocador de Solius que tanca un acord directament amb Lloret, i en el pressupost d'aquest any ja s'havien previst 50.000 euros per pagar el possible encariment del transport. Amb tot, Lloveras admetia que és aviat per aventurar com evolucionarà la taxa d'escombraries el 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona