Serveis

serveis

L'alcalde aclareix a mitges els dubtes dels banyolins en el tema de l'aigua

Una trobada informativa va reunir una quarantena de veïns, que no en van sortir del tot convençuts de la conveniència de l'operació d'Aigües de Banyoles

Si del que es tractava era que els interessats sentissin directament les explicacions de l'equip de govern, la reunió informativa d'ahir va complir els objectius. Una altra cosa és que el públic quedés convençut de la bondat de l'entrada de l'Ajuntament en l'accionariat d'Aigües de Banyoles i de les seves conseqüències. Això últim no es va aconseguir del tot, ja que a la sortida de la trobada la majoria de la quarantena d'assistents –molts, pertanyents als partits o entitats integrats en la plataforma contrària a l'operació– encara feien notar els seus dubtes. En qualsevol cas, l'alcalde, Miquel Noguer –acompanyat de la majoria de l'equip de govern, de CiU i el PSC– va reiterar, responent a les vint preguntes que li van formular, el que ja havia expressat les darreres setmanes. Per exemple: el canvi de model de gestió (d'una companyia privada en règim de concessió a una societat mixta) permetrà fer les inversions a la xarxa que l'empresa no pot afrontar en solitari; el consistori podrà intervenir directament en les decisions sobre el subministrament; no s'afectarà el bé comunal de l'estany perquè no té a veure amb l'extracció; el conveni allarga 30 anys una concessió que s'acabava el 2020 perquè només repartint-ho en el temps l'Ajuntament podrà fer la inversió de més de 7 milions a la xarxa previstos sense que s'encareixi massa el preu de l'aigua; aquestes inversions també es faran als altres pobles abonats a Aigües de Banyoles; i l'avançament parcial del cànon que farà la societat serà positiu per a les arques municipals però no és l'objectiu de l'operació.

L'aprovació de l'operació s'havia de fer dilluns, però es deixarà per a més endavant per tenir temps d'atendre el gran nombre d'al·legacions que es preveu que es presentaran.

LA FRASE

L'operació no afecta en absolut el bé comunal perquè no té res a veure amb l'extracció
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.