Franja TV3

Diumenge, 29 novembre de 2020
06.00
Notícies 3/24
Espai dedicat a la informació d'actualitat.
Informatius
Durada: 250'
10.10
Néixer de nou
Segurament, les fonts de Montjuïc són un dels símbols més representatius de Barcelona. Construïdes el 1929, amb motiu de l'Exposició Internacional, porten a la ment la voluntat de la innovació. El moviment de les seves aigües i colors obren l'esperit a la llum. La música que l'acompanya renova interiorment: innovació, llum i renovació interior són tres dels elements que configuren les esglésies protestants de segle XXI.
Altres
Durada: 20'
10.30
Signes dels temps
Al programa d'aquesta setmana, Montserrat Esteve entrevista Víctor Codina, jesuïta i amic de Lluís Espinal, i Lupe Cajías, periodista i historiadora boliviana que va treballar al diari Aquí amb ell. Amb ells es repassa la vida d'Espinal, que va néixer a Sant Fruitós de Bages el 1932 i amb 17 anys va entrar a la Companyia de Jesús. Periodista i especialista en cinema, va treballar a Televisió Espanyola als anys 60, en què el contingut de crítica social dels seus programes va topar amb la censura. El 1968 va arribar a Bolívia, quan aquest país vivia una època de dictadures, repressió i violacions dels Drets Humans. Allà es converteix en Lucho, com és anomenat a Bolívia, i exercint la seva feina com a periodista i crític de cinema, treballa al servei del poble bolivià. La nit del 21 de març de 1980, Lluís Espinal va ser torturat i assassinat per denunciar els horrors de les dictadures i defensar els drets dels més pobres. Coherent entre la fe i la vida, a Bolívia se'l considera una icona de la democràcia i la llibertat.
Altres
Durada: 30'
11.00
Concert simfonia 9 de Beethoven
9a. Simfonia de Beethoven
La novena simfonia de Beethoven, amb la seva Oda a l'alegria, és una mena de cant de llibertat. El 1985 es va convertir oficialment en l'himne d'Europa. El director anglès John Eliot Gardiner ofereix una excel·lent versió, molt actual però feta amb criteris històrics, registrada el 14 de febrer de 2020, al Palau de la Música Catalana, pocs dies abans del confinament.
Altres
Durada: 70'
12.10
Pop up xef
Les Borges Blanques
Adrià Viladomat i Aida Ferrés competeixen per ser el xef que millor aconsegueixi plasmar les Borges Blanques en un plat. Per fer-ho compten amb dos ajudants d'excepció: la Pili i l'estimada Trini, més coneguda com la Trini de les Borges. Les dues parelles recorren la localitat garriguenca buscant inspiració. Amb ells passegem per la plaça porxada de l'1 d'Octubre, cor de les Borges, i pel seu voltant, on trobem tots els productes de km 0 que es produeixen a les Garrigues: ametlles, fruita dolça, mel i olives arbequines, de les quals s'extreu l'oli amb la DOP Les Garrigues.
Altres
Durada: 65'
13.15
Polònia
En aquesta ocasió, Pedro Sánchez i Carmen Calvo aprofiten la setmana del Black Friday per decidir quina vacuna contra la COVID-19 volen comprar. A més, Franco i Carmen Polo aconsegueixen entrar al Pazo de Meirás per endur-se'n els béns familiars abans que es faci l'inventari. Paral·lelament, es veuen les reaccions de Pablo Casado, Inés Arrimadas i Santiago Abascal contra la nova reforma educativa proposada per Isabel Celaá a ritme de l'Aserejé. Més tard, com que les reunions d'amics i familiars amenacen de comprometre la desescalada, el govern de la Generalitat ha creat la figura del zitzanyer, que té com a objectiu és crear zitzània per evitar les trobades socials. Finalment, després de 1.000 dies a la presó, Oriol Junqueras s'asseu al sofà del programa per parlar amb el jutge Marchena sobre els recursos de la Fiscalia contra el seu tercer grau.
Altres
Durada: 35'
13.50
APM? Extra
En el programa d'avui, es presenta la comunitat del programa en societat. A més, es fa un homenatge a Star Wars, es pot veure l'Arévalo més ridícul, una tiktoker que posa notes, una vacuna poc fiable i es presenta un convidat molt especial.
Altres
Durada: 40'
14.30
Telenotícies migdia
Espai dedicat a la informació d'actualitat.
Informatius
Durada: 70'
15.40
Tarda de cine: La Vall de les mentides
Criada lluny de la regió de Cévennes pel seu avi, la Laura torna al seu poble natal amb un projecte: transformar la casa familiar en una hostatgeria. Un retorn marcat pel dol per la mort violenta d'una amiga d'infància, morta en circumstàncies estranyes.
Pel·lícules
Durada: 100'
17.20
Tarda de cine: Un no és teu
El comandant de vol Ulrich Becker es jubila. En tornar a casa, la seva dona li confessa que un dels seus fills no és seu just abans de morir. A partir de llavors, l'únic objectiu de l'Uli és esbrinar quin dels tres no és fill seu. En la recerca s'adona que ha fallat com a pare i tracta d'ajudar els seus fills de la millor manera que pot.
Pel·lícules
Durada: 95'
18.55
Al cotxe
Guillem Solé i Sol Picó
Els convidats del capítol són el cantant i lletrista del grup Buhos, Guillem Solé, i la ballarina Sol Picó. Aquest novembre, Buhos publica el desè disc, El dia de la victòria, i el seu lletrista i cantant, li explica a l'Eloi com ha anat la gestació. Més tard, la ballarina i coreògrafa Sol Picó puja al cotxe i explica que la pandèmia ha fet que s'hagués d'ajornar en dues ocasions l'estrena de Malditas plumas, el seu últim espectacle. Amb l'Eloi, fan el trajecte des del barri de Sant Antoni fins al Teatre Nacional de Catalunya, un viatge on la ballarina nascuda a Alcoi parla de la seva carrera de 30 anys dins el món de la dansa.
Altres
Durada: 40'
19.35
Atrapa'm si pots
Programa de preguntes i respostes que convida l'espectador a participar des de casa seva.
Altres
Durada: 55'
20.30
Premis Nacionals de Cultura 2020
Donada la dificultat actual de fer actes públics a causa de la COVID-19, aquest any el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura, que atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, conegut com CoNCA, té format de programa especial. Laia Ferrer visita les cinc personalitats i entitats guardonades per conèixer-les més de prop i, alhora, lliurar-los personalment el premi. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha reconegut aquest any la cantant Maria del Mar Bonet, a la residència de treball per a artistes i investigadors Centre d'Art i Natura de Farrera, la directora i guionista de cinema Carla Simón, la companyia de teatre Tricicle i el projecte musical Xamfrà.
Altres
Durada: 30'
21.00
Telenotícies vespre
Espai dedicat a la informació d'actualitat.
Informatius
Durada: 65'
22.05
30 minuts
Inclou On és la sida?
Altres
Durada: 55'
23.00
El bolo
La música amb Suu
La cantant de moda Suu parla de la importància de donar suport a la cultura i de comprar entrades per anar a espectacles. Paral·lelament, la Txell, infermera de l'Hospital Clínic, que ha estat al front durant tota la pandèmia, i la Mariona, la filla de la Txell, preparen la terrassa de casa seva a Sant Quirze del Vallès perquè Suu pugui oferir un concert espectacular.
Documentals
Durada: 50'
23.50
La comunitat
Els diners
Els diners dominen gran part de la vida en societat. Però la percepció i la relació amb els diners és diferent en cada cultura. En els diners conflueixen dos conceptes: el valor i el cost. La forma en què cada persona percep la relació entre els dos depèn de molts factors. Per exemple, no percep igual el valor de les coses una persona que s'arruïna que una altra que guanya molts diners de cop. El programa aprofundeix en el concepte dels diners, analitza com influeixen en la creativitat i es mira endavant ja que és un concepte que està canviant i que canviarà en el futur, lligat a conceptes de sostenibilitat, igualtat i seguretat.
Altres
Durada: 40'
00.30
Resiliència
Documental produït pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts que permet conèixer més a fons el pensament de cada un dels guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2020: Tricicle, Maria del Mar Bonet, al Centre d'Art i Natura de Farrera, Carla Simón i l'entitat Xamfrà, Tots ells parlen sobre la cultura, sobre la seva obra i trajectòria i també sobre el complicat moment que viu el món cultural sota la pandèmia generada per la COVID-19.
Documentals
Durada: 40'
01.10
Notícies 3/24
Espai dedicat a la informació d'actualitat.
Informatius
Durada: 170'
04.00
Rumba a l'estudi
Pantanito. Espai musical.
Altres
Durada: 60'
05.00
Folc a l'estudi
Cala Joia. Espai musical.
Altres
Durada: 60'