Programació La 2

Divendres, 17 setembre de 2021
06.00
Para todos La 2
Programa que tracta qüestions socials a través d'entrevistes, enquestes i debats.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Destinos clásicos con Aled Jones
Es descobreix l'excèntric món de Percy Grainger i el seu lloc de naixement, Melbourne. Se segueix la seva vida a través de la seva música, de les relacions que va tenir amb altres grans compositors de l'època, del seu esperit innovador i inventiu, i la tràgica mort de la seva estimada mare i la fama que tenia a Amèrica i Anglaterra.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.00
El año de la naturaleza canadiense
Invierno
L'hivern és l'estació més perillosa per a la fauna salvatge del Canadà. Les seves exigències condicionen la vida dels animals la resta de l'any. Els animals salvatges s'hi han d'adaptar i molts han de lluitar per sobreviure; per a d'altres, és l'estació de l'abundància.
Documentals
Durada: 60'
09.00
Turismo rural en el mundo
Madeira. La isla dormida
Madeira és un dels cinc arxipèlags que formen la Macaronèsia. Es caracteritza per la seva exuberància al centre de l'illa, així com pels enormes penya-segats de les seves costes. Valls profundes amb senderes de vertigen configuren un paisatge d'origen volcànic a l'oceà Atlàntic.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
España a ras de cielo
El viñedo del mundo
De la mà de Francis Lorenzo, aquest programa mostra els racons de la geografia espanyola a vista d'ocell i amb imatges espectaculars.
Documentals
Durada: 55'
11.50
El bosque protector
Canarias, monumento natural
Sèrie documental que té com a objectiu conscienciar l'opinió pública de la importància que han tingut i tenen els boscos en la història natural, social i econòmica d'Espanya.
Documentals
Durada: 30'
12.20
Mañanas de cine: Missouri
Tom Logan és un lladre de bestiar que compra un ranxo proper al de David Braxton, que té una filla de qui el jove s'enamora. No obstant això, el Braxton contracta Lee Clayton, un famós caçador de furtadors, perquè acabi amb el noi.
Pel·lícules
Durada: 125'
14.25
El bosque protector
Resina: una industria actual
En aquest capítol es mostra el passat, present i futur de la indústria de la resina. Una indústria que ha constituït un clar exemple entre aprofitament i conservació del bosc.
Documentals
Durada: 25'
14.50
La odisea griega con Bettany Hughes
Santorini-Naxos-Sifnos
A Santorini, Bettany Hughes escala un volcà actiu que va devastar la regió en l'antiguitat. A Naxos descobreix les festes en honor a Dionís, déu del vi i els excessos, i que pel que sembla va viure a l'illa. També recala a l'illa de Sifnos per investigar com es comunicaven els grecs.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supersentidos: Un mundo invisible i Italia salvaje. Los grandes depredadores: Mantis, la reina del río seco: La Murgia, al sud d'Itàlia, continua sent un paisatge salvatge on caps de bestiar, cavalls i rucs pasturen en llibertat. La mantis religiosa és un dels insectes més grans d'Europa, i es podria dir que és la veritable reina d'aquesta expansió d'herba i pedres.
Documentals
Durada: 95'
18.05
El escarabajo verde
Verde
En la sèrie de capítols dedicats a la gestió de residus, li toca el torn al Verd, els residus d'envasos de vidre, un dels materials més antic i més efectiu per al transport i emmagatzematge de productes.
Altres
Durada: 30'
18.35
Grandes viajes ferroviarios por Australia
De Sydney a Broken Hill
En aquest capítol, Michael Portillo, a Nova Gal·les del Sud, puja al pont del port de Sídney i després s'endinsa a les Muntanyes Blaves en el seu llarg viatge fins a Broken Hill.
Documentals
Durada: 60'
19.35
Destinos clásicos con Aled Jones
Helsinki
Aled guia a través de Finlàndia i Noruega mentre desplega la dedicació de Sibelius i la seva ambició per establir música veritablement finlandesa, la qual cosa porta a alguns llocs gloriosos. Aled viatja després a la ciutat noruega de Bergen per explorar la vida i la música d'Edvard Grieg.
Documentals
Durada: 30'
20.05
Documental
Los Angeles
Los Angeles, pionera en noves tendències, és la ciutat de la llibertat i l'estil de vida relaxat; característiques que es reflecteixen en la seva arquitectura. El seu llegat arquitectònic i de disseny únics ha estat menyspreat per crítics prestigiosos i ignorat pels seus mateixos habitants, fins fa poc.
Documentals
Durada: 30'
20.35
Días de cine
L'espai se centra en les estrenes més destacades de la cartellera, entre les quals destaquen dues cintes: Sevillanas de Brooklyn, una comèdia de Vicente Villanueva protagonitzada per Carolina Yuste i Sergio Momo, i Las consecuencias, una pel·lícula de suspens amb Juana Acosta i Alfredo Castro i dirigida per Claudia Pinto. També arriben a les sales, entre altres, El club del paro, una comèdia de David Marqués, i el documental Billy, una producció que viatja a l'Espanya de finals dels 60 per retratar Antonio González Pacheco, conegut com Billy el Niño. A més, l'espai finalitza el seu homenatge a Fernando Fernán Gómez en el seu centenari.
Altres
Durada: 25'
21.00
Gala de inauguración del Festival de Cine de San S
Espai que emet la gala d'inauguració de la 69ena edició del Festival de Sant Sebastià, en la qual es lliura el Premi Donostia a l'actriu francesa Marion Cotillard. A més, durant la vetllada es reconeixen les tres dècades en antena del programa Días de Cine.
Altres
Durada: 55'
21.55
Historia de nuestro cine: La corte de faraón
A finals de la dècada dels 40, una petita companyia teatral s'atreveix a representar La corte del faraón, una obra sense els permisos i els visats de censura corresponents, prohibida pels seus atreviments polítics, eròtics i religiosos.
Pel·lícules
Durada: 110'
23.45
Historia de nuestro cine: Furia española
El Sebastián, gran aficionat al futbol, decideix entrar a formar part d'una penya futbolística del Barça. Allà coneix la filla del seu amic Amadeo, una jove que no para fins que el Sebastián accedeixi a casar-se amb ella i celebrin la boda el mateix dia en què el Reial Madrid i el Barça es disputen la Lliga.
Pel·lícules
Durada: 95'
01.20
El foso
Llargmetratge documental sobre els músics que toquen a l'orquestra de l'Òpera del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, sobre les seves vides, la feina que fan, les seves pors i els nervis previs al moment de sortir a tocar.
Documentals
Durada: 110'
03.10
Documenta2
Inclou El camino de los hombres: Indonesia: la ruta de las mil y una islas: Indonèsia està formada per 18.000 illes, habitades per història i tradicions ancestrals, paisatges rics i variats, i situades al llarg d'aquest Anell de Foc del Pacífic que inclou 452 volcans, resultat de la subducció de plaques oceàniques i font d'innombrables terratrèmols.
Documentals
Durada: 50'
04.00
Los puentes más extraordinarios del mundo
El puente de Severn
Inaugurat el 1966, el Pont de Severn va ser el primer pont de carretera a connectar Anglaterra i el sud de Gal·les, en abastar el vast i perillós estuari de Severn. Rob revela per què el disseny del Dr. Bill Brown va revolucionar la forma en què es construeixen els ponts penjants moderns.
Documentals
Durada: 45'
04.45
Grandes viajes ferroviarios por Australia
De Puerto Augusta a Darwin
En aquest capítol Michael Portillo traça la ruta del ferrocarril transcontinental des del port Sud de Port Augusta, a Austràlia del Sud, fins a Darwin, al Territori del Nord.
Documentals
Durada: 60'
05.45
Supersentidos
Superpoderes
Perquè un animal arribi viu al final del dia, pot ser que necessiti tenir un superpoder. De cocodrils trituradors d'ossos a llangardaixos que caminen sobre l'aigua, els animals disposen d'una varietat impressionant de superpoders increïbles. Es recorre el món a la recerca dels superherois del regne animal.
Documentals
Durada: 15'