Programació La 2

Diumenge, 28 novembre de 2021
06.00
U-Topos. No lugar. La utopía guaraní-jesuítica
L'humanisme renaixentista i els debats que proclamaven els drets dels indis propicien la creació de comunitats gairebé utòpiques entre guaranís i jesuïtes. 150 anys després, l'esplendor d'aquestes societats igualitàries acabaria col·lidint amb l'absolutisme del barroc.
Documentals
Durada: 50'
06.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Homenaje Piazzolla (II). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 35'
09.20
Buenas noticias TV
Generación Z: ¿la felicidad existe?
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que porta la llum de l'Evangeli, transforma el seu entorn i crea un món millor.
Altres
Durada: 15'
09.35
Shalom
Sabores de Sefarad
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
09.50
Medina en TVE
Agricultura y regadío en Al-Ándalus (II)
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
10.05
Últimas preguntas
Flores para Ariana
El programa tracta de respondre a aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià.
Altres
Durada: 20'
10.25
Testimonio
Huellas de una tormenta
Espai catòlic en el qual una persona dona testimoni públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Des de la Catedral de la Natividad de Nuestra Señora de Baeza, Jaén.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Chincha, África en Perú
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
13.25
RTVE responde
Eva Mora, cap de la delegació d'Espanya a Eurovisió, és la convidada d'aquest lliurament, quan falta menys d'un mes perquè Levi Díaz defensi la cançó Reír al festival d'Eurovisió Júnior a París. Mora respon als suggeriments dels seguidors del format, explica amb detall el complex procés de selecció de la cançó que representarà Espanya el 2022, avança com serà el Benidorm Fest i fa algun anunci important. A més, els responsables dels programes Saber y ganar, Mejor contigo, La Noche en 24h i de la revista infantil Clan atenen les queixes o suggeriments de l'audiència.
Altres
Durada: 30'
13.55
A mi yo adolescente
El valor de la palabra
Durant l'adolescència, la gent pensa que s'està jugant la vida a les converses que té i a les que no; a les que els agradaria tenir i a les que mai no s'atreviran a tenir.
Documentals
Durada: 45'
14.40
Lo mejor de evasión campestre
Casas misteriosas
Capítol centrat en una cosa que té molt bona acollida, les cases misterioses.
Documentals
Durada: 30'
15.10
Pasión por Italia
Basilicata
Basilicata, amb les seves muntanyes verdes, els seus boscos i poblets densos, resulta una regió gairebé desconeguda. Però té molt per oferir: pobles medievals, llogarets abandonats, paisatges sobrenaturals i festivals increïbles.
Documentals
Durada: 25'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou El panda rojo, el animal más bonito del mundo i Sin tiempo para la pereza: Los osos bezudos de Sri Lanka
Documentals
Durada: 105'
18.05
Planeta selva
El bosque infinito. Taiga
La taigà és el bosc més gran del planeta, que compta amb dimensions infinites i condicions ambientals molt dures. Està habitat per ossos bruns enormes, goluts, llops, ants i una diversitat molt variada de petits éssers.
Documentals
Durada: 25'
18.30
Diario de un nómada. La ruta del ámbar por Europa
Viajando con un amigo
Miquel Silvestre deixa Polònia enrere i entra a Eslovàquia, on ha quedat amb un motorista espanyol que viu al país i que segueix els documentals de Miquel. Junts viatgen fins al sud d'Eslovàquia.
Documentals
Durada: 35'
19.05
Un país mágico
Reus
Un passeig pel nucli antic de Reus, en què es recorda alguns dels seus personatges més il·lustres. A continuació, també es visita una de les cases més belles d'Europa, així com un bany i una cuina que no han estat reformats en 120 anys.
Altres
Durada: 60'
20.05
De seda y hierro
Entre líneas
Programa dedicat a la creativitat sense barreres i a l'art com a via per obrir la ment.
Altres
Durada: 30'
20.35
El documental de La 2
Inclou El rey de la sabana: Aceptado por la manada: Després de més de 3.000 nits convivint amb lleons gràcies a la generositat d'aquesta bandada, Alesanco ha aconseguit conèixer-los d'una manera que mai no havia somiat. Tot i això, de la nit al dia tot es transforma.
Documentals
Durada: 50'
21.25
Imprescindibles
Inclou Enrique Morente: flamenco impuro
Documentals
Durada: 65'
22.30
Versión española: Los fenómenos
La Neneta viu a la costa d'Almeria en una furgoneta amb la seva parella, el Lobo. El mateix dia en què el Lobo suposadament començava una nova feina, l'abandona. Ella recull el campament i torna amb el seu nadó al seu poble natal a Galícia, on només és capaç d'aconseguir un lloc de peó en la construcció. Pateix la duresa de la feina i el fet de ser dona en un ofici d'homes, però aconsegueix sobreposar-s'hi amb coratge. En plena expansió del maó, comença a albergar nous somnis, que es veuen truncats amb el començament de la crisi.
Pel·lícules
Durada: 135'
00.45
Festival de Cine de Almería
Gala clausura
Gala de cloenda del Festival de Cinema d'Almeria FICAL 2021.
Altres
Durada: 125'
02.50
Pel·lícula: Diego Maradona
El 5 de juliol de 1984, Diego Maradona va arribar al Nàpols en un traspàs rècord. Durant set anys es va desfermar la bogeria. La icona més famosa del futbol i la ciutat més ardent i perillosa d'Europa van formar el còctel perfecte. Al camp, Diego Maradona era un geni. Fora del camp, el tractaven com un déu. Al geni argentí li va encantar lluitar contra l'adversitat i liderar el Nàpols fins aconseguir el seu primer Scudetto de la història. Era el partit dels somnis. Però tenia un preu. Diego obrava miracles al seu gust al camp, però amb el pas del temps, la foscor li va caure al damunt.
Pel·lícules
Durada: 125'
04.55
Planeta selva
El bosque infinito. Taiga
La taigà és el bosc més gran del planeta, que compta amb dimensions infinites i condicions ambientals molt dures. Està habitat per ossos bruns enormes, goluts, llops, ants i una diversitat molt variada de petits éssers.
Documentals
Durada: 25'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'