Programació La 2

Diumenge, 23 gener de 2022
06.00
Anillos de oro
El país de las maravillas
L'Alicia, mare de família, compagina la feina d'oficina amb la de casa; atabalada pel paper familiar que li toca representar, se'n va una nit del seu domicili, i això modifica totalment el seu futur.
Sèries
Durada: 30'
06.30
El bosque protector
Bosques de piedra
En aquest capítol es fa un viatge en el temps a través d'un dels boscos de coníferes més antics, als quals han anomenat Boscos de Pedra.
Documentals
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los conciertos de La 2
UER: Harmony of Spheres. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.40
En lengua de signos
El programa entrevista els protagonistes de l'obra Manual básico de lengua de signos para romper corazones. A continuació, es conversa amb la professora sorda Lourdes Gómez, autora de Yo no quiero limpiar, un conte accessible als nens sords. A més, l'espai mostra alguns dels secrets del Retiro de Madrid.
Informatius
Durada: 35'
09.15
Buenas noticias TV
El auxilio del refugiado
L'arribada a Espanya de refugiats afganesos ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de donar una resposta integral a aquest problema global. Per això, l'espai mostra algunes de les iniciatives que Diaconía España està prenent per oferir un futur digne a aquestes persones obligades a buscar refugi.
Altres
Durada: 15'
09.30
Shalom
Yad Vashem España o la resposabilidad de educar
El 27 de gener es commemora l'alliberament el 1945 per les tropes soviètiques del camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau. Avui, el programa coneix els projectes que s'estan duent a terme gràcies a l'Institut Yad Vashem en l'àmbit tant de la recerca com de l'educació.
Altres
Durada: 15'
09.45
Medina en TVE
Mezquita de Córdoba, esplendor andalusí
Capítol que aborda com la mesquita de Còrdova va ser reconeguda per la Unesco el 1984 com a Patrimoni Mundial per constituir l'obra mestra de l'art islàmic i andalusí a Europa, a més de ser paradigma universal de concòrdia entre cultures.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Corrección política y libertad
En aquest lliurament es conversa amb Fernando Nistal, membre del comitè executiu del Congreso Católicos y Vida Pública, en el qual s'ha abordat el tema de la llibertat i la correcció política.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Vivir la vocación laical
Espai catòlic en el qual una persona dona testimoni públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Des del Santuari de Nuestra Señora de El Henar, Cuéllar, Segòvia.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Buena noticia en el río Ene
A la selva peruana, un missioner colombià i tres germanes dels Sagrados Corazones de Jesús y de María transmeten, amb obres, la tendresa i la bondat que emana de la paraula de Déu feta vida.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
13.25
Lo mejor de evasión campestre
Establos
Des del final de la Segona Guerra Mundial, amb la mecanització de l'agricultura i la ramaderia, a la Gran Bretanya molts edificis, abans molt valuosos, han deixat de ser necessaris. Per aquest motiu, moltes granges han venut els seus petits estables a constructors i s'han transformat en habitatges fantàstics.
Documentals
Durada: 30'
13.55
Turismo rural en Europa
Geoparque de Los Villuercas y las entrañas de Ibor
El Geoparc de Villuercas-Ibores-Jara és un massís muntanyenc d'àmplia extensió situat al sud-est de Càceres, entre les conques del Tajo i del Guadiana, que conserva un patrimoni geològic singular i un gran patrimoni artístic.
Documentals
Durada: 35'
14.30
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
14.45
Nuestro planeta
Terraformación
Els astronautes diuen que quan es mira el planeta des de l'espai, un s'adona que és la vida la que li ha donat aquesta forma. El cel, els rius i les roques, la vida ho ha modelat tot, però no només crea, també té el poder de destruir.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Vida primigenia: La llegada i Vida primigenia: La conquista: David Attenborough descobreix com i per què els animals van desenvolupar esquelets, closques i ulls. A més, descobreix els primers animals que van sortir del mar per conquerir la terra i l'aire.
Documentals
Durada: 115'
18.15
Planeta selva
Una jungla de aromas, Australia
Els boscos d'eucaliptus d'Austràlia s'han adaptat als diferents ambients de l'illa més gran del planeta. A més, els seus boscos són la llar d'una fauna variada i cridanera que inclou coales, cangurs arborícoles, esquirols voladors, cacatues, lloros i guineus voladores.
Documentals
Durada: 25'
18.40
El señor de los bosques
Hayedo Larráun
A escassos quilòmetres de Pamplona es troba la vall de Larráun, una esquerda verda a la falda del Parc Natural d'Aralar. El cantant i compositor invident Serafín Zubiri recorre al costat de Vicente Sevilla aquest bosc llegendari.
Documentals
Durada: 35'
19.15
Senderos del mundo
De Schleswig-Holstein a Jutlandia. Alemania/Dinamarca
El Juan i el Migas arriben en caravana a la frontera amb Dinamarca i s'endinsen al Parc Natural del Mar de Frísia. Paral·lelament, en la segona etapa de la ruta costanera per Andalusia, l'Ana deixa enrere la Costa del Sol i arriba a la Costa Tropical. A més, a Madrid, l'Antonio s'atreveix amb el Camino Natural Valle del Lozoya.
Documentals
Durada: 55'
20.10
Rescate
Desprendimiento frontera
Dos escaladors de muntanyes pateixen un despreniment de roques al cim de Troumouse. Més tard, els serveis de rescat s'enfronten a una orografia difícil per auxiliar un dels accidentats i recuperar el cos del company.
Documentals
Durada: 30'
20.40
El documental de La 2
Inclou Espiando en la manada: El norte: Les criatures espia viatgen a les terres temperades al nord dels tròpics, on la vida es regeix pel ritme de les estacions. Durant el viatge, es poden veure micos de neu, castors, papallones monarca, dofins, pelicans i ossos.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Imprescindibles: Iñaki Gabilondo. El afán por ente
La història professional d'un periodista que ha viscut en primera línia els canvis d'un país com Espanya en els últims 50 anys, i que continua pendent de l'actualitat amb l'afany d'entendre i ajudar a entendre el que passa.
Pel·lícules
Durada: 60'
22.30
Versión española: Te esperaré
Un famós escriptor espanyol crea un nou personatge fictici: un home de món que ha viatjat per tot el planeta i que per diversos motius ha acabat a l'Argentina. Allà hi coneix un arquitecte que amaga un secret terrible.
Pel·lícules
Durada: 130'
00.40
Pel·lícula: Fahrenheit 11/9
Mirada polèmica i còmica als temps que corren als Estats Units. El cineasta Michael Moore retrata les eleccions presidencials de 2016 i els dos primers anys de mandat de Donald Trump. Així mateix, analitza les dues qüestions més importants de l'era Trump: com s'ha arribat fins aquí i com sortir d'aquesta situació.
Pel·lícules
Durada: 125'
02.45
Los nazis y el dinero
El setembre de 1939, Hitler llança les seves tropes blindades per tot Europa. El documental investiga com els nazis van poder desencadenar, sense diners i al capdavant d'una economia feble, el cataclisme que va ser la Segona Guerra Mundial.
Documentals
Durada: 95'
04.20
La Flota de Indias
El descobriment d'Amèrica canviarà el rumb de la Història, però la colonització posterior d'aquesta necessitarà segles i un gran esforç humà i tecnològic per part dels pobles hispans. Sobretot necessitarà un sistema de connexió eficient que el faci possible: la Flota d'Índies.
Documentals
Durada: 65'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'