Programació La 2

Dilluns, 15 agost de 2022
06.00
Mi familia en la mochila
Ruta Xidi-Tunxi-Hangzhou-Xitang
L'Antonio, la Sonia i els seus fills, la Candela, el Mateo i la Jimena, demostren com es pot, amb poc pressupost i moltes ganes, iniciar una aventura en família.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Reportero de la historia
Dos grans personatges centren aquest lliurament, Malaspina i Vicens Vives. El primer, un gran científic i polític; el segon, un intel·lectual brillant.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Viaje al pasado de las ciudades
Pekín: la nueva gran muralla china
Pequín, la capital del país que es prepara per dominar el segle XXI, és una metròpoli sotmesa a grans canvis. A les seves avingudes s'alineen alguns dels edificis més innovadors del món, on els millors arquitectes intenten deixar la seva empremta.
Documentals
Durada: 25'
08.20
El lado salvaje de África
La batalla de los sexos
Tota la vida està condicionada per una força motriu poderosa: la necessitat de reproduir-se. Tots els animals de les planes africanes participen al joc de l'aparellament. Cal determinació, dedicació i engany per tenir èxit en aquest joc, l'últim de la vida i la mort.
Documentals
Durada: 45'
09.05
El escarabajo verde
Vida en el olivar
Espanya és el primer país productor d'oli d'oliva del món amb 308,9 milions d'oliveres, el 80% de les quals és a Andalusia. No obstant això, la majoria es cultiva en sòls nus i es perd, així, la biodiversitat de manera gradual.
Altres
Durada: 30'
09.35
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Adherencia: Al llarg de la seva evolució, la natura ha desenvolupat poders d'adherència, o el contrari, d'hiperlliscament a què res, ni tan sols els bacteris, no es pot adherir. Cada cop més científics i emprenedors troben inspiració en la fauna i la flora per crear materials d'aquest tipus.
Documentals
Durada: 55'
10.30
El día del Señor
Des de la Parròquia de San Bernabé, El Escorial, Madrid.
Altres
Durada: 60'
11.30
Las casas más extraordinarias del mundo
España
Piers Taylor, guardonat arquitecte, i Caroline Quentin, apassionada de les cases, viatgen al voltant del món visitant les cases més innovadores mai construïdes.
Documentals
Durada: 60'
12.30
Un poco más lejos
Tailandia. Bangkok (I)
El programa visita Tailàndia, principalment la ciutat de Bangkok, coneguda com la ciutat de multitud de cares. L'espai ho explica tot sobre l'autèntic massatge tailandès, un dels corredors més dotats del món i es contempla el gran palau reial.
Documentals
Durada: 55'
13.25
Mañanas de cine: Revak, el rebelde
El Revak és el príncep iber de Penda, una petita illa que acaba de ser envaïda per una flota cartaginesa que converteix els supervivents del seu atac en esclaus, ell inclòs.
Pel·lícules
Durada: 75'
14.40
Isleños, una raíz de Ámerica
Una petita comunitat americana d'origen canari, després de més de 200 anys, ha aconseguit mantenir la seva identitat gairebé intacta conservant la cultura espanyola que hi havia a Canàries al segle XVIII.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Sexo, mentiras y mariposas i Colombia salvaje: La historia de un capuchino: En aquest episodi se segueix la història de Blanco, un jove caputxí que s'està iniciant a la vida. Tot i que la seva llar sembla el paradís dels micos, un territori tan privilegiat té un preu: Blanco ha d'aprendre la brutal realitat de les famílies de caputxins de la frontera.
Documentals
Durada: 95'
17.55
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Movilidad: Capítol que mostra com, des de fa milions d'anys, cada ésser viu ha desenvolupat una tècnica específica per orientar-se, desplaçar-se o explorar l'entorn.
Documentals
Durada: 50'
18.45
Un poco más lejos
Vietnam. Hanoi
Lliurament dedicat al Vietnam, el país que ocupa la part més oriental de la península de la Indoxina, i es visita la seva capital, Hanoi.
Documentals
Durada: 55'
19.40
Viaje al pasado de las ciudades
Inclou Singapur: la ciudad verde por excelencia i Manila: el bastión español en Oriente: Jason Pomeroy explora la ciutat colonial emmurallada d'Intramuros al cor de Manila, a les Filipines. A més, visita alguns llocs arquitectònics per trobar les diferents influències que els espanyols van deixar en el poble filipí.
Documentals
Durada: 45'
20.25
Expedición con Steve Backshall
Omán, el cañón desértico
Aquesta expedició porta tot l'equip al cor de la serralada Jebel Akhdar d'Oman, travessant pobles oasis i salvant vertiginosos descensos en ràpel.
Documentals
Durada: 50'
21.15
Mi lugar de retiro
Avui: Hacia lo verde y Casas de campo al límite.
Documentals
Durada: 45'
22.00
Días de cine clásico: Superman
Davant l'amenaça de destrucció del planeta Krypton, Jor-El introdueix el seu fill en una nau i l'envia al planeta Terra. Adoptat per la família Kent, el nadó creix sota el nom de Clark i va demostrant que té una força extraordinària a mesura que creix.
Pel·lícules
Durada: 135'
00.15
El renacer de los superhéroes
Aquesta és la història de com alguns superherois com Batman, Blade, X-Men, Spiderman, Iron Man o Black Panther van cobrar vida des de les pàgines dels còmics creats com a entreteniment per als joves. Primer es van apoderar de Hollywood i després van conquerir el món i la cultura pop.
Documentals
Durada: 115'
02.10
Festivales de verano
Paisajes del Olivar 2022: programa resumen. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 80'
03.30
Expedición por Europa
El nacimiento de un continente
Europa és un continent de contrastos, paisatges antics i icones de la civilització moderna. El geòleg Colin Devey s'embarca en un viatge pel vell continent on veu la bellesa de la natura europea i descobreix paisatges plens de misteris.
Documentals
Durada: 50'
04.20
Mi vida con el sexo
La Candice, l'Elle i la Samantha es van enfrontar a la seva autèntica naturalesa sexual per a viure-la sense pudor ni vergonya. Les tres dones tenen vides molt diferents però són prou valentes com per traçar el seu propi curs en el descobriment de la seva sexualitat. Totes van triar sortir dels límits del que la societat ha dictat. Des del moment en què l'ésser humà neix, es comença un curs de condicionament sobre el que significa ser dona, és a dir, com ha de comportar-se, seure, parlar i fins somriure. Després, el missatge es torna una mica més confús.
Documentals
Durada: 70'
05.30
Un poco más lejos
Thailandia. Chiang Mai y Koh Phangan
El programa segueix visitant Tailàndia i coneix una ètnia única, a la zona fronterera, a prop de la frontera de Myanmar, on les dones s'adornen el coll amb anells de metall. A més, s'observa com es fabrica el celadont.
Documentals
Durada: 50'