Programació La 2

Dilluns, 29 maig de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.40
Página 2
Leila Slimani + Marta Jiménez Serrano
Óscar López entrevista Leila Slimani per la seva obra Miradnos bailar, segon volum de la seva trilogia sobre el Marroc dels seus ancestres. A continuació, Marta Jiménez Serrano se submergeix en les relacions de parella en els contes de No todo el mundo. A més, el programa descobreix Cómo cambiar tu vida con Sorolla, de César Suárez.
Altres
Durada: 30'
08.10
Espacios increíbles
Caravana, camión del ejército y coche de caballos
Uns constructors enginyosos transformen un carro vell en un cotxe de cavalls apte per a cadira de rodes, i un camió de l'exèrcit en caravana. A més, George Clark visita un altre edifici increïble a Israel i participa en el disseny dels vitralls per a la seva caravana.
Documentals
Durada: 45'
08.55
El escarabajo verde
Suelos vivos
Lliurament dedicat a agricultors i ramaders que han fet una transició al que anomenen agricultura i ramaderia regeneratives. El seu objectiu principal és la recuperació de la fertilitat del sòl i, per aconseguir-ho, entre altres coses, han deixat de llaurar i fan servir cobertes vegetals i animals que pasturen entre hortes.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Diario de un nómada
Operación Ararat: Georgia
Miquel Silvestre recorre Geòrgia, el país on va néixer el dictador Josif Stalin. Durant el recorregut, visita un museu dedicat a la seva memòria, així com esglésies i monestirs ortodoxos que van sobreviure al comunisme.
Documentals
Durada: 30'
11.25
Documenta2
Inclou Los planetas: Su mundo interior: La història del sistema solar mostra que l'habitabilitat no és un tret permanent. Els sistemes solars són llocs dinàmics, els estels tenen cicles de vida i creen zones d'habitabilitat plenes d'alts i baixos al llarg de la seva existència.
Documentals
Durada: 50'
12.15
Guepardo. La trampa de la velocidad
Nzuri, una guepard femella i mare primerenca, es veu obligada a afegir estratègia a la velocitat per evitar els depredadors, alimentar els seus cadells i guiar-los amb èxit fins a l'edat adulta.
Documentals
Durada: 50'
13.05
Mañanas de cine: Django desafía a Sartana
El Django arriba a la ciutat i descobreix que el seu germà, l'Steve, acusat de robar un banc, ha estat linxat. En creure que el veritable culpable és el Sartana, el repta a un duel. Just a temps es descobreix que l'autor del delicte és una important figura local, i el Django i el Sartana uneixen les seves forces per castigar-lo.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.30
Las islas griegas con Julia Bradbury
Rodas
La Julia viatja al Dodecanès, dotze illes que formen aquest llunyà arxipèlag i són l'encreuament entre Europa i Orient. A Rodes, la capital, descobreix un tresor bizantí. A continuació, a Apollona, coneix un grup de dones emprenedores.
Documentals
Durada: 20'
14.50
Expedición culinaria: alimentos del mar
Inclou En conserva i De mar y montaña: L'expressió mar i muntanya existeix des de fa dècades i fa referència a plats principals que combinen carn amb peix i marisc, sovint amb molt d'enginy. Cada continent té la seva especialitat i, si estan ben fets, són obres mestres plenes de gust i de textura.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 40'
16.25
Grandes documentales
Inclou Familias animales asombrosas i Canguros arborícolas. Fantasmas del bosque
Documentals
Durada: 105'
18.10
Documenta2
Inclou Los planetas: Mundos helados: Lluny, molt lluny, més enllà de Mart, de Júpiter i dels anells de Saturn, les condicions són molt diferents, les temperatures es desplomen i les distàncies es mesuren en milers de milions de quilòmetres. Allà hi ha els planetes més misteriosos: Urà i Neptú.
Documentals
Durada: 45'
18.55
El aire de los tiempos
China
La Xina té més de 1.400 milions d'habitants i avui es defineix com un estat socialista de dictadura democràtica popular. El 75% de la producció energètica prové del carbó, però és un dels principals productors d'energies renovables.
Documentals
Durada: 50'
19.45
El cazador de cerebros
La frontera entre cuerpo y mente
Que cos i ment estan connectats és una cosa que ja s'intuïa des de l'antiguitat, però ara la ciència ho constata. En aquest capítol, Pere Estupinyà i el seu equip exploren la frontera entre el cos i la ment.
Altres
Durada: 30'
20.15
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 25'
20.40
Rincones de Australia
Rokewood-Corindhap
Back Roads transporta el públic a algunes de les comunitats més remotes i inspiradores d'Austràlia, i destaca el caràcter, la generositat i l'humor característics de les zones rurals del país.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Espacios increíbles
Cabaña de pastor y jardín
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure-hi, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: La taberna del irlandés
La vida en una illa al sud del Pacífic és gairebé perfecta per a dos amics ja retirats de l'exèrcit: passen el temps a la taverna, lloc on discuteixen, es barallen i s'alliberen de la monotonia de la vida tropical. A aquest autèntic paradís hi arriba una bostoniana tibada que busca el seu pare.
Pel·lícules
Durada: 110'
23.50
La vida con Hitler
Inclou Nuestra última esperanza: 1932-1935, La Comunidad Popular: 1936-1940 i Hundimiento y legado: 1940-1945: Hitler desata una gran guerra en toda Europa y el pueblo alemán es llamado a las armas. En solo 12 años, Adolf Hitler transformó completamente Alemania y, en su ausencia, la nación comienza el largo proceso de desnazificación.
Documentals
Durada: 150'
02.20
Conciertos de Radio 3
Heather. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.50
El planeta verde
Mundos desérticos
Al desert de Taklamakan, al nord de la Xina, el programa mostra un paisatge de sorra en transformació constant. Aquí, les temperatures oscil·len entre -20 ºC i més de 40 ºC i, el que és més important, l'absència de pluges és gairebé total.
Documentals
Durada: 55'
03.45
El aire de los tiempos
Países Bajos
L'Antoine es desplaça a Holanda per conèixer els holandesos i descobrir els experiments o invents que els acosten a la naturalesa alhora que milloren el seu benestar diari.
Documentals
Durada: 50'
04.35
Familias animales asombrosas
Els membres més joves de qualsevol família animal només aprenen de què són capaços posant a prova els seus nous talents mentre juguen amb els seus germans o els seus pares. En aquest episodi, el programa viatja a l'Àfrica per veure com diverses famílies crien els seus petits membres.
Documentals
Durada: 50'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'