La poca presència policial fa que algunes terrasses del centre incompleixin la llei

Hi ha bars de la rambla Nova de Tarragona en què el servei, el dissabte, es prolonga gairebé fins a les tres

Tanta atenció pel que es fa i el que es desfà a les terrasses de la plaça de l'Ajuntament, on el conflicte entre propietaris, veïns i consistori continua obert i difícilment tindrà solució, ha fet que la Guàrdia Urbana s'hagi oblidat de posar ordre i de fer complir la llei en altres indrets de la ciutat. A la plaça de la Font, els agents, ja sigui amb vehicle o tot passejant, hi apareixen amb puntualitat britànica. La seva presència ja frena l'arribada de més clients, i fins i tot algun propietari de bar s'ha queixat obertament que la policia municipal apareix quinze minuts més aviat, amb el consegüent efecte dissuasiu.

Aquesta pauta de conducta, però, no és igual a tot arreu, perquè hi ha establiments i locals de la rambla Nova i d'altres zones de la ciutat que superen àmpliament l'horari màxim permès per donar servei a la terrassa, i la presència de la Guàrdia Urbana és nul·la a la zona.

La llei, igual per a tots

Des del consistori tarragoní, el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, va justificar-se assegurant que s'havien centrat a buscar la solució a la plaça de la Font i també a la plaça del Fòrum, perquè eren les dues zones amb més problemes i amb més queixes dels veïns, i va afegir-hi: «La llei és igual per a tots i farem complir l'horari a tothom de la mateixa manera en els propers dies.» D'aquesta manera deixava clar que la permissivitat en determinats bars s'acabarà aviat.

Fins la setmana passada a dos quarts de tres de la matinada era perfectament possible demanar una copa a la rambla Nova i seure en una de les taules exteriors per assaborir-la, cosa impossible a la plaça de l'Ajuntament i en cap altre indret de la Part Alta. Quan només falta una setmana perquè arribi el mes de setembre, el diàleg entre propietaris de locals d'oci nocturn, veïns i l'Ajuntament ja està del tot trencat, després que el mateix consistori renunciés a fer d'àrbitre mentre les dues parts no es posessin d'acord.

Fa més d'un any

De dilluns a divendres l'horari màxim de tancament és a la una de la matinada, i les vigílies de festiu i els caps de setmana, fins a les dues. En principi, el primer incompliment havia de comportar sanció administrativa a l'establiment, i en cas d'un segon avís fins i tot es podria castigar l'infractor amb la prohibició de servei de terrassa durant tot un any.

Això, però, molt probablement acabarà sent lletra morta, i més tenint en compte que mentre hi ha establiments que sí que compleixen, d'altres, conscients que també ho han de fer, aprofiten l'absència de la policia local i la llunyania del rovell de l'ou de l'ambient nocturn per saltar la normativa i obtenir un benefici del qual altres han estat privats des de fa mesos.

«Jo no vaig al port»

S.C

En els darrers dies, en parets de molts carrers de la Part Alta han aparegut adhesius amb el lema «Jo no vaig al port i la Urbana, tampoc», escrits en castellà. Tot i que se'n sent a parlar i que s'assenyala com a possibles responsables representants d'alguns bars, el fet és que cap col·lectiu ni ningú no ha reivindicat l'autoria dels adhesius. Poden tenir múltiples lectures, entre les quals les crítiques encobertes per la intenció de l'Ajuntament de tornar a potenciar el port esportiu de Tarragona com a zona lúdica a les nits, i hi hauria malestar perquè arran de la poca presència policial la zona continua oferint poques garanties de seguretat i de tranquil·litat. La campanya d'adhesius, a més, coincideix amb la voluntat de molts empresaris de bars de la ciutat de crear una plataforma per defensar l'oci nocturn al centre i per defensar-se de les actuacions de la Guàrdia Urbana, que consideren que gairebé sempre són desproporcionades i injustes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.