Urbanisme

Municipal

Malgrat ajorna vuit mesos la gran obra del mandat

L'equip de govern diu que el projecte de l'avinguda Barcelona tenia errors tècnics i hauria afectat la mobilitat per Setmana Santa

Manté que no hi haurà cap sobrecost i que entra dins el termini

La urbanització del tram de l'avinguda Barcelona que unirà el carrer Ausiàs March amb l'avinguda Colom acumularà un retard important. El nou govern quadripartit va anunciar ahir que s'ajornen les obres d'un dels projectes estel·lars del mandat, pel que fa a inversió, fins al 2 d'octubre, quan estava previst començar el febrer passat, per un doble motiu. D'una banda, perquè s'han detectat errors en el projecte que s'han d'esmenar i, de l'altra, perquè, si l'actuació hagués començat, hauria afectat de ple la mobilitat de la zona turística a l'inici de la temporada per Setmana Santa.

La regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà (JxM), va explicar que a final de gener el replanteig que es va fer a la zona no va ser signat pels responsables de l'anterior govern perquè s'hi havien detectat “errors”. “L'alineació de la via projectada afectava de ple l'edifici de l'hostal Vallès, una tanca de l'avinguda Colom i unes tanques dels carrers Avi Xaxu i Ramon Llull”, va precisar la regidora, que va atribuir els errors a l'empresa encarregada de redactar el projecte. “Sembla que va utilitzar com a base el cadastre, que no és tan exhaustiu com un estudi topogràfic”, va comentar, i hi va afegir que el consistori està estudiant la viabilitat de fer una reclamació pels perjudicis soferts a la firma responsable de l'equivocació.

Un cop detectat l'error pel nou equip de govern, “durant la primera setmana del canvi” es va actuar per reformar el projecte i incloure un traçat que no afectés ni les edificacions ni les tanques preexistents i, alhora, es va demanar un nou projecte per eliminar la reforma de la xarxa de baixa tensió que “s'haurà de definir en el projecte de reparcel·lació”.

Mobilitat afectada

Esmerçar els errors dels projectes, segons el consistori, també comportava iniciar unes obres que coincidirien de ple amb l'inici de la temporada turística per Setmana Santa, perquè tenen un termini d'execució de tres mesos. “L'actuació obligava a tallar el trànsit a l'altura de la rotonda de l'avinguda dels Països Catalans durant cinc o sis setmanes i hauria provocat greus problemes de mobilitat a la zona turística”, va comentar la responsable d'Urbanisme. Segons el consistori, tant les empreses responsables de l'obra com els veïns afectats han entès els motius de l'ajornament de la urbanització. “Es començarà el 2 d'octubre, un cop acabada la temporada turística”, va precisar Castellà, que va assegurar que el retard no comportava cap increment en el pressupost perquè entrava dins els terminis previstos.

La urbanització de l'avinguda Barcelona té un cost final d'1.492.378,09 euros, serà a càrrec de la constructora Copcisa i es preveu que serveixi per absorbir el trànsit de vehicles, sobretot autocars, que ara suporta el passeig Marítim.

LES FRASES

L'alineació de la via afectava de ple l'edifici de l'hostal Vallès, una tanca de l'avinguda Colom i unes tanques dels carrers Avi Xaxu i Ramon Llull
Es començarà el 2 d'octubre, un cop acabada la temporada turística, per no afectar la mobilitat
Mireia Castellà (JxM)
regidora d'urbanisme de l'ajuntament de malgrat de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona