Societat

Capdevila creu que el finançament de la llei de la dependència no ha d'estar condicionada als pressupostos generals

La consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila, ha considerat avui que el finançament de la llei de la dependència "no pot estar condicionada" als pressupostos generals de l'Estat i ha considerat que s'hauria de "repensar" aquest sistema.

En declaracions a TV3, ha explicat que es va aprovar que l'Estat aportaria el 30% i les comunitats el 70% restant. La consellera ha assegurat que aquest any l'Estat assolirà com a molt entre un 25% i un 26% del pressupost.
"El que no pot fer Madrid és mantenir la memòria econòmica d'acord amb estimacions", ha declarat. Una de les solucions seria establir partides pressupostàries ampliables fins que el 2015 es conegui el volum total de dependents que ha d'atendre el sistema. "Aquesta llei es va implantar amb presses", ha reconegut Capdevila.

Pel que fa al sistema de finançament català, ha assegurat que "ha tocat sostre" i ha cregut necessari millorar el sistema per poder atendre tots els serveis i millores socials aprovats els últims cinc anys a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.