Política

El govern espanyol força el tancament immediat de Catalunya Ràdio al País Valencià

Ha obert un expedient sancionador que comporta dues multes per un total d'un milió d'euros

L'executiu de Rajoy al·lega dues infraccions: la instal·lació d'estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització

La junta directiva d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha acordat el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio. La decisió està motivada en l'expedient sancionador obert pel govern espanyol i que podria acabar amb dues multes de fins a un milió d'euros.

Segons ha explicat l'entitat en un comunicat de premsa, el passat divendres 17 de gener va rebre una notificació del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme en la qual se'ls notificava que se'ls obria un expedient sancionador per dues suposades infraccions referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: la instal·lació d'estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 € (això és, un total d'un milió d'euros), segons la mateixa notificació.

El mateix escrit del Ministeri requereix l'entitat “amb l'objectiu que s'adopte les mesures necessàries per a l'immediat i efectiu cessament de les emissions; amb l'advertència que, en cas d'incompliment de l'ací requerit, l'Administració procedirà a precintar els equips i els aparells que formen part de la xarxa de difusió”.

Finalment, el Ministeri els fixa un termini d'un mes per a presentar les al·legacions que considerem oportunes davant “ l'òrgan competent per a imposar la sanció que corresponga”.

Davant d'aquest fet, i després de les consultes oportunes al servei jurídic, la junta directiva reunida ahir dilluns, 20 de gener, va acordar els següents punts: procedir al tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià i encarregar al servei jurídic de l'entitat l'estudi i la preparació de l'escrit d'al·legacions davant l'expedient i anunci de dues possibles multes.

L'entitat ha anunciat una compareixença de premsa el proper dimarts, 28 de gener, a les 16.30 h a la seu social de l'entitat, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània en la qual l ampliarà la informació i farà les valoracions oportunes, mentre el servei jurídic estudia amb detall el cas i totes les possibles implicacions.

Així mateix, la junta d'ACPV vol agrair als socis i sòcies de l'entitat el seu suport, i referma el seu compromís amb l'objectiu fundacional de l'entitat de promoció de la llengua i cultura i dels valors democràtics de llibertat d'expressió i respecte a la pluralitat, i per això mateix fa una crida a la unitat de tots els valencians que comparteixen aquests valors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia