cultura

música

Crònica

Espriu, premonitori

El Festival Acústica de Figueres vol ser més que un aparador que combina amb encert els joves talents i els artistes consagrats. Per això ha apostat per projectes creativament ambiciosos, per homenatjar personatges com ara Dalí i Francesc Pujols. En aquesta línia, la dotzena edició de l'Acústica es va inaugurar dimecres al Teatre El Jardí amb Espriu. Amb música ho escoltaries potser millor, un tribut al poeta en el seu centenari, basat en el doble CD homònim editat per Picap, que inclou relectures musicals ja conegudes de la poesia d'Espriu –d'Ovidi Montllor, la Plateria o Guillermina Motta–, al costat de noves aportacions de grups i solistes actuals, sota la batuta de Toni Xuclà.

Xuclà també va dirigir l'espectacle inaugural de l'Acústica, amb quinze cantants i instrumentistes a l'escenari, presidit per la imatge d'una gran lluna. El concert es va obrir amb tots els intèrprets lluint unes ulleres de pasta com les d'Espriu, mentre Gemma Humet cantava A vegades és necessari i forçós. Cordes clàssiques i guitarres acústiques van vestir delicadament les veus de Núria Tamayo, Dolo Beltran, Judit Neddermann, Mercè Martínez, Lídia Guevara i Jordi Vidal, que va recitar dos poemes del mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel (1913-1938), bon amic d'Espriu. Així es va obrir un petit bloc de regust illenc, culminat amb la bona entesa entre la veu de Taima Tesao i la trompeta de Raynald Colom, que tot seguit van tornar a Espriu amb El meu poble i jo, un poema “premonitori”, segons Xuclà. Després d'Aquesta pau és meva, interpretada també amb llenguatge gestual, la veu d'Espriu va tancar el concert, recitant el poema que el titula i que acaba tan tristament amb “aquest curt pas que ja del tot em separa de tu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona