Franja La 2

Dimecres, 5 octubre de 2022
06.35
Mi familia en la mochila
Del desierto del Kalahari al delta del Okavango
La família comença el seu recorregut pel desert del Kalahari, a Namíbia, en un safari en camió. La seva primera parada és una de les tribus més antigues del món: els boiximans. A continuació, la ruta segueix pel delta de l'Okavango, a Botswana.
Documentals
Durada: 30'
07.05
Flash moda
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències, les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Los reinos de los depredadores de África
Arrecifes
La costa sud de l'Àfrica alberga alguns dels sistemes d'esculls més vibrants, variats i dinàmics del planeta. Mons estranys, bells i misteriosos estan plens d'una animada diversitat de vida. Aquests jardins de corall es troben entre els entorns submarins més feroços.
Documentals
Durada: 50'
08.55
¡Qué animal!
Colores
El programa es pregunta quin és l'origen dels colors que es troben al regne animal i què se'n pot aprendre: edat, intencions i fins i tot les pors de les espècies. El pop de màcules blaves, per exemple, té uns anells blaus que parpellegen quan se sent amenaçat. En el cas de l'aranya irisada i el mandril, la coloració dels mascles serveix per a atreure les femelles, així com les flors intenten atreure els insectes perquè facin la pol·linització. I, al contrari, hi ha colors que indiquen perill, com passa amb les granotes de punta de fletxa, que segreguen verí a través de glàndules a la pell. Alguns colors són producte del reflex de la llum, d'altres provenen de reaccions químiques i n'hi ha que es poden produir per la mescla de pigments. El peix mandarí és una de les dues úniques espècies de vertebrats que tenen aquesta característica. En aquest lliurament, Evelyn Segura busca les espècies més acolorides a l'illa de Tenerife.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou Submarinos: Leyendas bajo el agua: Primer menyspreats, després admirats i fins i tot enaltits per la propaganda nazi, els submarins provoquen fascinació per la seva sofisticada tecnologia i pel seu poder destructiu. Actualment són un negoci mundial i una arma inesperada i massiva de guerra capaç de destruir tot el planeta.
Documentals
Durada: 55'
12.00
Ingeniería antigua
Secretos de la Edad de Piedra
Els enginyers de l'edat de pedra van crear estructures extraordinàries, conegudes com a megàlits. La ciència revela gradualment els secrets d'aquestes antigues meravelles.
Documentals
Durada: 50'
12.50
Mañanas de cine: Siete pistolas para los MacGregor
Els MacGregor, una família de ramaders composta per diversos germans i cosins, trasllada el seu bestiar a la ciutat de Las Mesas amb la intenció de vendre'l. Davant del preu irrisori que els n'ofereix el líder de la regió, s'enfronten a ell i als seus sequaços. Mentre tornen al seu ranxo, són assetjats per la banda del Santillana.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.20
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Moluscos a la carta
El programa d'avui està dedicat a un producte de temporada amb un cert aire mariner, els mol·luscs. Ostres, musclos i petxines de pelegrí són els més coneguts. Thierry Marx prepara una recepta amb una eina curiosa. La Julie, per part seva, fa musclos amb patates, un plat emblemàtic.
Altres
Durada: 55'
15.15
Visítame en un día
Bolonia
L'espai visita a Bolonya les majestuoses Torres Assinelli i Garisenda i el seu espectacular centre històric, que està reconegut per la Unesco. A més, la Diana fa un recorregut per la plaça Major, el Palau de Justícia, la basílica de Sant Petroni i la imponent font de Neptú.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supersentidos: fuerzas especiales: Fuerzas aéreas i Obreros de la naturaleza: Maestros de obra: En la vida salvatge, els animals es converteixen en veritables mestres d'obra. Cada dia, ocells teixidors, tricòpters, aranyes d'esquena vermella i castors construeixen estructures més o menys complexes que els serveixen com a xarxes de caça, nius, rebostos o preses per assegurar-se un hàbitat on viure.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou El golfo de Nápoles. La cólera de los volcanes
Documentals
Durada: 55'
19.05
Rincones de Australia
Inclou Penguin i Girgarre: Lliurament dedicat a la petita ciutat de Girgarre, a la vall Colburn de Victoria, una zona on la sequera ho ha canviat tot i el preu de l'aigua ha pujat tant que moltes granges han fet fallida.
Documentals
Durada: 50'
19.55
Botero
Botero és un retrat fascinant del gran artista contemporani colombià Fernando Botero. La pel·lícula és una crònica darrere d'escena de la vida i l'art d'aquest pintor i escultor, considerat l'artista viu més reconegut del món.
Documentals
Durada: 80'
21.15
Mi casa flotante
Un pequeño hogar flotante
Trish Urquhart i Richard Beynon s'han enamorat de les vies fluvials del Regne Unit després de molts anys de vacances amb la seva barca, la Patience. Aquest episodi segueix la seva radical decisió de vendre la seva enorme casa a Sud-àfrica i construir-ne una de flotant a mida al riu Great Ouse.
Documentals
Durada: 45'
22.00
Documaster
Inclou La antorcha de los éxitos. Cifesa 1932-1961
Documentals
Durada: 65'
23.05
Pel·lícula: Manda huevos
Documental que retrata com les pel·lícules espanyoles han contemplat l'home espanyol o, almenys, certs prototips d'home.
Pel·lícules
Durada: 95'
00.40
Pel·lícula: Con la pata quebrada
A partir de fragments de 180 pel·lícules espanyoles de ficció i documentals, aquest treball segueix l'evolució de la imatge de la dona en el cinema espanyol des dels anys 30 del segle passat fins a l'actualitat.
Pel·lícules
Durada: 85'
02.05
Conciertos de Radio 3
The Machetazo. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.40
Documenta2
Inclou El falsificador que amaba demasiado a Galileo
Documentals
Durada: 50'
03.30
Mi casa flotante
Mi primera casa flotante
Acceder a la primera vivienda cuando eres joven, es difícil. Pero una opción es restaurar una vieja barcaza y vivir en ella. En esta ocasión, el programa muestra cómo hacerlo con una vieja barcaza que es una reliquia de 1970 y con un presupuesto de solo 1200 euros.
Documentals
Durada: 45'
04.15
Rincones de Australia
Inclou Rokewood-Corindhap i Biloela: Capítulo que viaja a Biloela, en el centro de Queensland. El nombre Biloela viene de la palabra aborigen que significa cacatúa blanca, y los habitantes la llaman Bilo.
Documentals
Durada: 55'
05.10
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'