Programació La 2

Dilluns, 3 octubre de 2022
06.30
Mi familia en la mochila
Ruta África: De Ciudad del Cabo, Sudáfrica, a Namibia
L'Antonio, la Sonia i els seus fills, la Candela, el Mateo i la Jimena, demostren com es pot, amb poc pressupost i moltes ganes, iniciar una aventura en família.
Documentals
Durada: 30'
07.00
Página 2
Enrique Vila-Matas
El programa entrevista Enrique Vila-Matas per la seva nova novel·la, Montevideo. Malgrat el títol, l'autor barceloní deixa constància durant l'entrevista que el llibre està mentalment escrit a París. Més tard, a la capital francesa, Anne Berest explica a Óscar López el destí tràgic de la seva família, que recull a La postal. Posteriorment, Natalia Carrero explica que a Otra retrata una dona que ha lligat la seva vida al consum d'alcohol. Finalment, s'emet un ampli reportatge sobre el rei de la historieta, Stan Lee, creador de la majoria dels personatges de Marvel.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
Los reinos de los depredadores de África
Desiertos
Els deserts de l'Àfrica són regnes hostils i implacables, en els quals tots els éssers vius s'inclinen davant el poder dels elements. Aquests formidables paisatges, amb la seva manca de recursos, que és gairebé total, han forjat criatures com cap altra a la Terra.
Documentals
Durada: 50'
09.00
El escarabajo verde
Columbretes
Fa més de 30 anys l'arxipèlag de Columbretes es va convertir en espai natural protegit com a Reserva Natural i Marina. Des de llavors, la flora i la fauna que hi habiten no han parat de créixer exponencialment tant en nombre com en mida.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou Nefertiti, la reina solitaria: Historias sobre el expolio del arte antiguo: Cuando Grecia se independizó del imperio otomano en plena decadencia en 1830, una de sus primeras reclamaciones fue la repatriación de los Mármoles del Partenón. Gran Bretaña se negó rotundamente. Desde entonces, el conflicto entre Grecia y Gran Bretaña no ha cesado.
Documentals
Durada: 50'
11.55
Ingeniería Antigua
El poder del agua
Civilitzacions antigues van ser capaces de sobreviure en circumstàncies complexes, com als vastos i secs deserts de Jordània o bé fent surar una ciutat sobre l'aigua a l'oceà Pacífic.
Documentals
Durada: 55'
12.50
Mañanas de cine: La primera ametralladora del Oest
Joe Baker té un somni, però per complir-lo necessita una metralleta Gatling. Al mercat negre, un venedor li ofereix un tracte: el preu de l'arma és una dona. Així que el Baker decideix segrestar una dona per aconseguir-la, sense saber que es tracta de l'esposa del comandant de la cavalleria local.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.25
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Cassoulet a la carta
Programa gastronòmic protagonitzat per la presentadora i crítica gastronòmica Julie Andrieu juntament amb el xef Thierry Marx.
Altres
Durada: 50'
15.15
Visítame en un día
Amberes
En aquest programa, Diana Dzhalalova proposa visitar els llocs més importants d'una ciutat en un sol dia.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Los cuentos africanos de Maleika i Los reinos de los depredadores de África: La sabana arbolada del África Austral: Viaje espectacular a la remota sabana africana, uno de los entornos más salvajes y mortíferos del planeta. Este es un mundo antiguo donde las estaciones cambiantes moldean constantemente la vida, y las batallas entre depredadores y presas se desatan con salvaje intensidad.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou FAST, el oído del universo
Documentals
Durada: 55'
19.05
Rincones de Australia
Inclou Nullarbor (I) i Nullarbor (II): En el programa de hoy se viaja por el Nullarbor hasta Esperance, cruzando el Nullarbor. Es un viaje icónico, una conexión directa entre el Este y el Oeste.
Documentals
Durada: 55'
20.00
Un país en danza
Sin barreras
Espai en què primeres figures del ball, i d'altres manifestacions artístiques, mostren el món de la dansa des de diversos angles amb l'objectiu d'aconseguir visibilitat i difusió per a aquesta disciplina a través d'un suport de màxima qualitat per a tots els públics.
Documentals
Durada: 35'
20.35
Turismo rural en el mundo
Lituania
Un repàs a la història, la gastronomia i les ofertes d'oci en entorns rurals de diferents atractius destins internacionals.
Documentals
Durada: 35'
21.10
Mi casa flotante
Casa flotante con piano
Los pianistas Masa Tayama y Rhiana Henderson sueñan con combinar sus dos pasiones, la música y los cruceros por los canales. Por eso, arriesgan los ahorros de Masa para encargar una casa acuática única, que sirva tanto de sala de conciertos flotante, como de hotel.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: Tú y yo
Durant un creuer, un playboy que aspira a ser pintor coneix una cantant i tots dos s'enamoren, encara que estan compromesos amb les seves parelles respectives. Per descobrir la fortalesa dels seus nous sentiments, estableixen un temps de separació i se citen sis mesos després a l'Empire State Building.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
Primeras damas
Inclou Jackie Kennedy, Eleanor Roosevelt i Nancy Reagan: Los Reagan fueron la primera familia del mundo del espectáculo en residir en la Casa Blanca. Nancy fue la directora, entre bastidores, y Ronald Reagan el protagonista de una presidencia que duró ocho años. Nancy no era popular y su mayor legado fue el poder protector que ejerció como Primera Dama.
Documentals
Durada: 130'
02.05
Conciertos de Radio 3
Lady Banana. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 30'
02.35
Serengueti
Renacimiento
A Tanzània, al parc nacional del Serengueti, existeixen desenes d'històries protagonitzades per animals, algunes plenes d'humor i tendresa; altres, plenes d'angoixa i tensió.
Documentals
Durada: 55'
03.30
Asteroides, el nuevo El Dorado
Considerada durant molt de temps ciència-ficció, la mineria en els asteroides és a punt de convertir-se en una realitat. Podria ser la resposta a la creixent demanda de minerals rars necessaris per a la revolució digital i la transició energètica. El consum de tecnologies digitals i verdes s'ha disparat i utilitza quantitats ingents de metalls. Un telèfon intel·ligent d'última generació conté una complexa barreja de metalls, la majoria dels quals són metalls rars. Indi per a la pantalla tàctil, cobalt per a la bateria i neodimi per al vibrador. Els metalls rars fan possible la revolució digital i també la transició cap a les anomenades tecnologies verdes: panells solars, turbines eòliques o cotxes elèctrics. L'impacte mediambiental de la mineria de metalls rars és innegable. Mines contaminants, residus tòxics, radioactivitat i pobles amb càncer en són algunes de les conseqüències. Aquesta és la realitat de l'extracció dels metalls rars a la Terra. Tot i això, aquests són cada dia més imprescindibles.
Documentals
Durada: 55'
04.25
Babuinos. Una familia muy salvaje
Una tropa de babuïns d'Anubis viu al cor de Kenya. El grup està format pel savi avi Babu; el seu fill Mfalme, el rei de la tropa; l'experimentada mare Jamala; i el seu fill acabat de néixer: el príncep Mkuu.
Documentals
Durada: 55'
05.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
05.35
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 35'