Programació La 2

Divendres, 27 gener de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
This is philosophy
Hobbes
Format que aporta les claus per entendre i gaudir de tota la història de la filosofia, des del seu naixement fins a l'actualitat. Un viatge apassionant cap al saber que dona resposta a les preguntes que l'ésser humà ha buscat des de sempre.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Madagascar: las Galápagos de África
Madagascar és la llar d'animals estranys amb orígens intrigants que ofereixen pistes reveladores sobre un enigma evolutiu. Charles Darwin va passar de llarg per aquesta illa sense tocar terra i sense saber les meravelles naturals que s'estava perdent.
Documentals
Durada: 50'
08.55
El Camino del Cid: diario de una ciclista
El destierro: de Burgo de Osma a Atienza
Ainara Hernando no pot anar-se'n de Burgo de Osma sense degustar la típica rosta de Sòria. Des d'allà, descobreix la història del poble abandonat de Navapalos i segueix fins al castell de Gormaz. Més endavant, gaudeix de diverses històries dels veïns de la localitat de Retortillo de Soria.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
11.10
Fortalezas sitiadas, batallas legendarias
Orleans, ciudad fortificada
Aquest és l'esdeveniment més important de la Guerra dels Cent Anys. Entre el 1428 i el 1429, Orleans va patir un setge violent i despietat. Per defensar-se, però, la ciutat va poder comptar amb fortificacions d'última generació i amb el valor d'una dona: la llegendària Joana d'Arc.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Edén: paraísos remotos
Zambia: el valle esmeralda
Al lloc més remot de Sud-àfrica, hi ha la Vall Luangwa de Zàmbia. Una terra aparentment oblidada pel temps de la mida d'Escòcia. Les seves planes gairebé intactes concentren els animals més icònics de l'Àfrica.
Documentals
Durada: 50'
12.55
Mañanas de cine: La fuerza de la nobleza
Will Bill Hickok deixa l'exèrcit i es disposa a tornar a casa per tenir una vida tranquil·la caçant, pescant, dormint, jugant a les cartes i passant una bona estona de tant en tant amb alguna dona bonica. No obstant això, durant el retorn és assaltat.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.25
Las recetas de Julie
A orillas de Marne
La Julie és al sud-est de París, a la vora del Marne, un entorn verd que ha inspirat pintors, escriptors i cantants. Durant la seva visita, prepara conill amb raïm, Zuppa inglese i vedella a la marinera.
Altres
Durada: 50'
15.15
Red Natura 2000
La Xarxa Natura 2000 fa 21 anys que salvaguarda el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Leones y hienas. Dueños de la muerte, guardianes de la vida i Sobrevivir en la naturaleza: Maestros del ataque: Si els carnívors volen sobreviure, han de fer servir totes les estratègies a la seva disposició per superar una font d'aliment que està tan decidida a viure com ells.
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
Mujeres rurales: reinventadas
Lliurament que mostra que a Espanya ja hi ha diverses dones amb alta formació acadèmica que han canviat d'ofici, de paisatge i de context social en un projecte d'emprenedoria rural. Són dones reinventades que exigeixen un tracte d'igualtat per a un projecte vital a llarg termini.
Altres
Durada: 30'
18.40
La costa británica de Kate Humble
Conwy
Kate Humble camina per una costa muntanyosa que allotja dues de les destinacions turístiques més populars del nord de Gal·les: la ciutat medieval emmurallada de Conwy i el resort victorià de Llandudno.
Documentals
Durada: 45'
19.25
Un país para leerlo
Cádiz
El programa viatja aquesta setmana a Cadis, ciutat mil·lenària, oberta, bressol de la primera constitució espanyola i pont entre Espanya i Amèrica. El poeta i presentador Mario Obrero conversa amb els autors gaditans Felipe Benítez Reyes i Bea Aragón. A continuació, recorre escenaris literaris de la ciutat, que va viure una època daurada durant els segles XVIII i XIX, on les idees il·lustrades i el romanticisme van influir en molts escriptors. Finalment, coneix la llibreria més antiga d'Andalusia, a punt de celebrar un segle de vida, i les voluntàries d'una associació que porta la lectura i els llibres a persones que no hi tenen un accés fàcil.
Altres
Durada: 35'
20.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Nº10. Temporada 2022-2023. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 75'
21.15
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
21.25
Plano general
Jenaro Castro conversa amb la cantant Karina, la qual fa un repàs senzill i sincer de la seva vida, i presenta la seva autobiografia autoritzada, Aquel tiempo de entreluces. La convidada no només parla de la seva vida personal, de la seva família i de les inquietuds que té, sinó que mostra el seu costat més humà. Així mateix, explica per què es va presentar sense èxit al Benidorm Fest d'RTVE amb què la televisió pública selecciona la setmana que ve el representant espanyol d'Eurovisió. A continuació, explica per què va gravar un vídeo viral a les xarxes socials demanant a Putin que no premi el botó nuclear. A més, Karina canta durant el programa, que fa un repàs dels seus grans èxits, considerats la banda sonora de diverses generacions d'espanyols.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Amanece, que no es poco
El Teodoro treballa com a professor als Estats Units. Un dia decideix agafar-se un any sabàtic i torna a Espanya, on descobreix amb estupor que el seu pare ha matat la seva mare. Per compensar-li la pèrdua, el seu progenitor li compra una moto amb sidecar.
Pel·lícules
Durada: 130'
00.10
Historia de nuestro cine: Feroz
El Pablo és un jove estrany que només menja fruits silvestres i que fa enfadar els gossos quan ell hi passa a prop. Una nit s'escapa de casa i es perd al bosc. El Luis, un psicòleg que està de vacances, el troba i l'ajuda a salvar-se, i se l'emporta a la ciutat amb la intenció d'educar-lo.
Pel·lícules
Durada: 115'
02.05
Documenta2
Inclou Una nueva versión de la evolución humana
Documentals
Durada: 50'
02.55
Ciudades bajo amenaza
Salvar Tokio
Construïda sobre una falla sísmica, amenaçada per inundacions i diversos volcans actius, la ciutat de Tòquio sembla condemnada a desaparèixer i, no obstant això, hi abunden els nous projectes de construcció.
Documentals
Durada: 50'
03.45
La costa británica de Kate Humble
Ayrshire
La Kate Humble camina per una ruta escarpada i escènica al llarg de la costa d'Ayrshire, el lloc de naixement del poeta Robert Burns.
Documentals
Durada: 40'
04.25
El lince de cerca
Un caçador poc habitual reapareix a la selva de Bohèmia. Després de més de 100 anys desaparegut, el linx europeu ha recuperat el seu lloc. Amb l'ajuda de guardaboscos locals i de 15 càmeres instal·lades a la selva de Bohèmia, el documental rastreja els linxs i observa cadascun dels seus moviments.
Documentals
Durada: 50'
05.15
Las recetas de Julie
La Drôme Provenzal
La Julie és a la zona de la Drôme, plena de lavanda, oliverars, vinyes, ametllers i roures tofoners, on prepara algunes de les receptes més típiques de la zona.
Altres
Durada: 55'