Franja La 2

Dissabte, 28 novembre de 2020
06.00
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Jamones en la cocina
En aquest episodi, Julie explica molts dels secrets del porc. Al mercat francès, el tall més valorat i que es consumeix més és el pernil. En el viatge culinari, Julie visita l'únic productor de pernil de París que queda. Al sud es descobreix el pernil al Chablis.
Altres
Durada: 25'
06.25
El misterio de los gigantes de la Edad de Hielo
A tot el món, moltes espècies de grans mamífers, com mamuts, ossos de les cavernes i peresosos gegants, es van extingir al final de l'última Edat de Gel.
Documentals
Durada: 55'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Grandes viajes en tren por Europa
De Glasgow a Malaig
Julian visita Glasgow, la segona ciutat d'Escòcia i cor industrial del país. Des d'allí puja cap a Malaig passant per Fort William, mostrant la seva història sobre enemistats de reis i clans rebels. El port de Malaig és el punt de partida per a les illes Hèbrides.
Documentals
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.30
Para todos La 2
El programa compta amb un reportatge sobre una exposició fotogràfica sobre activistes a Llatinoamèrica. Aquesta exposició mostra les cares i les veus de desenes d'activistes per la vida que lluiten col·lectivament en els seus territoris amb l'objectiu de protegir els rius, boscos i muntanyes. L'espai també parla sobre violència de gènere. La situació de crisi que ha generat la COVID-19, la reducció de mobilitat i el confinament domiciliari han estat un brou de cultiu per als comportaments violents. Per sobre de tot han augmentat, i de quina manera, les violències que s'exerceixen contra les dones. Finalment, en Innovació Social, es coneix una iniciativa a l'Índia per donar a conèixer als grups de música popular.
Altres
Durada: 30'
11.00
New neighbours
En el pueblo fantasma, Italia
El John i la seva dona abandonen Nigèria i arriben a Sutera, un petit poble al centre de Sicília, a la recerca d'una vida millor. El John coneix el seu nou veí Franco i comença a treballar al seu restaurant. Però la vida no és fàcil.
Documentals
Durada: 30'
11.30
Descubrir
Inclou Bali i Java: A Java, l'illa més poblada d'Indonèsia i del món, es viatja des de la capital, Yogyakarta, fins al majestuós volcà Bromo. Durant el camí es visita Borobudur, el major temple budista del món, i el temple hinduista de Prambanan, tots dos Patrimoni de la Humanitat i els dos fascinants.
Documentals
Durada: 50'
12.20
Expedición con Steve Backshall
Omán, una fortaleza en el desierto
Es visiten les muntanyes Dhofar d'Oman, per trobar-se amb un dels animals més rars de la Terra, el lleopard d'Aràbia. En queden menys de dos-cents exemplars al món. Durant segles, han rondat per aquest desert. Actualment, estan gairebé extints. El punt de partida és Tawi Attair.
Documentals
Durada: 55'
13.15
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Inclou Los córvidos (II) i Operacion zorro (I): La ràbia selvàtica és un malaltia transmesa per les guineus i altres carnívors que va aparèixer a Rússia el 1920 i avança cap al sud-oest a uns 40 quilòmetres per any.
Documentals
Durada: 65'
14.20
Tendido cero
El programa realitza un resum de les curses celebrades a Logronyo. Més tard, es realitza un homenatge a la figura del ramader José Luis Iniesta. Finalment s'analitza la relació de Benito Pérez Galdós amb la tauromàquia.
Altres
Durada: 45'
15.05
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Ciudades salvajes: Residentes i Ciudades salvajes: Transeúntes: Animals de tot el món han descobert que les ciutats ofereixen oportunitats gairebé impossibles d'aconseguir en el seu hàbitat natural. En aquest documental s'observa com els pingüins africans nien a Ciudad de Cabo i com a Aspen els ossos negres han trobat el seu particular rebost en les galledes d'escombraries.
Documentals
Durada: 105'
18.05
¡Qué animal!
Aprovechados
L'espai mostra les estratègies que utilitzen els paràsits. Hi ha animals paràsits que obtenen un benefici d'un altre individu. Són relacions desiguals en què el paràsit amplia la seva capacitat de supervivència mentre que l'hoste o no en treu res o perd part de la seva capacitat. Però al paràsit no li convé esprémer l'hoste més del necessari ja que si mor s'ha de buscar una altra víctima. Un exemple clàssic d'un animal que s'aprofita d'un altre és el cucut. De les més de 130 espècies que existeixen, gairebé la meitat ponen els seus ous als nius d'altres aus. En el món dels invertebrats també abunden els aprofitats. Existeixen algunes espècies paràsites ben conegudes pels humans, com els polls, les puces o les paparres, que s'alimenten de la seva sang.
Documentals
Durada: 25'
18.30
Reduce tu huella
Comerse el mundo
Adela comença el seu viatge en una granja molt particular, una granja d'insectes. En aquest capítol, la presentadora va coneixent iniciatives per frenar el malbaratament d'aliments comestibles i per introduir aliments aliens a la cultura, però que poden ajudar a alimentar una població creixent.
Altres
Durada: 50'
19.20
La vida secreta de Felipe II
Documental sobre la vida secreta de Felip II.
Documentals
Durada: 60'
20.20
España entre el cielo y la tierra
Inclou Susurrando romanceros i Al sur del sur: Aquest és un capítol de molt vaivé, ja que d'Espanya es viatja a l'Àfrica, per després es torna i es descobreix la costa fins més enllà de Cadis.
Documentals
Durada: 100'
22.00
El cine de La 2: La sombra del pasado
Kurt Barnert és un jove estudiant d'art que viu a l'Alemanya de l'Est. Està enamorat de la seva companya de classe, l'Ellie. El pare de la noia, el professor Seeband, un metge famós, no aprova la relació de la seva filla i està decidit a destruir-la. El que cap d'ells sap és que les seves vides estan connectades per un terrible crim comès fa dècades.
Pel·lícules
Durada: 185'
01.05
La noche temática
Inclou Fanarquía i Mundo de tinieblas
Documentals
Durada: 150'
03.35
Míster Retrete
L'Índia i la Xina concentren al 40% de la població mundial que manca de sanejaments, la qual cosa provoca múltiples malalties infeccioses i tantes morts a l'any com les que es cobren els accidents de trànsit. Jack Sim, també conegut com a Míster Excusat, és un carismàtic exempresari, que va abandonar la seva còmoda vida per llançar una croada contra un dels problemes més greus de bona part de la humanitat, i del qual ningú s'atreveix a parlar. Obsessionat per remeiar semblants situacions i preocupat per la salut de tantes persones, utilitza l'excentricitat per conscienciar el món d'aquesta deficiència de salut pública. L'humor sempre és present en les seves actuacions i ell mateix es passeja disfressat de vàter, que fa una sessió de fotos imitant James Bond amb una cisterna com a arma. El seu objectiu és cridar l'atenció a les autoritats i comunitats locals i que el vàter prengui rellevància, tant en les rígides mentalitats tradicionals, com en les agendes polítiques d'avui dia.
Altres
Durada: 60'
04.35
La gran guía al futuro
Energia
El desig de la raça humana de millorar en tots els aspectes, comporta un cost i la insaciable necessitat d'energia afecta el canvi climàtic. Les alternatives al carbó són la fissió i fusió nuclears. Es visita Txernòbil, i s'analitza el gran desastre per poder mirar cap al futur.
Documentals
Durada: 25'
05.00
Descubrir
Namibia
Gran part de Namíbia es reparteix entre els deserts de Namib i Kalahari, que resulten un potent imant per viatgers de tot el món. Es comença al sud, on es gaudeix de l'espectacular Canyon del Riu Fish; es fa surf les sorres de la famosa Duna 45 i s'acaba al Parc Natural d'Ethosa, al nord.
Documentals
Durada: 20'
05.20
La vida secreta de los wombat
El bosque de los wombat
A prop de les fredes planes properes a la Serra de Snowy de al sud-est d'Austràlia hi ha un món on viu una comunitat de wombat. Viuen en un món en què la nit és el seu dia. Tímid i esmunyedís, és un dels mamífers més grans del món que viu en caus.
Documentals
Durada: 40'