Programació La 2

Dissabte, 3 juny de 2023
06.10
Diario de un nómada
Destino Dakar: de Sevilla a Tetuán
A Sevilla, Miquel Silvestre visita el lloc des d'on va salpar l'expedició d'Elcano i Magallanes. A continuació, a Algesires, agafa el ferri rumb a Ceuta. Després, travessa la frontera del Tarajal i entra al Marroc. Finalment, la seva etapa acaba a Tetuan per visitar el barri espanyol conegut com el Ensanche.
Documentals
Durada: 30'
06.40
Rincones de Australia
Penguin
El programa viatja a Penguin, a la costa nord-oest de Tasmània, on es reprodueixen pingüins blaus. Així mateix, Penguin presumeix de ser una de les zones més espectaculars i tranquil·les de la costa, però no és una ciutat morta: a cada cantonada hi ha recordatoris sobre el cicle de la vida.
Documentals
Durada: 25'
07.05
El hombre y la Tierra: serie venezolana
El azote del sol
Félix Rodríguez de la Fuente i el seu equip emprenen una operació de salvament dels animals més castigats per la calor i la sequera.
Documentals
Durada: 20'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.30
RTVE responde
L'últim diumenge de cada mes, María Escario, la Defensora de l'Audiència d'RTVE, passa comptes de les queixes, els suggeriments i les reclamacions rebuts durant l'últim mes. A cada programa, els responsables, els directius i els professionals d'RTVE escolten les opinions dels ciutadans i les ciutadanes i responen a les seves queixes al plató.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
OCNE nº 20. Temporada 2022-2023. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE. Ciclo Radio Clásica 2022: De Pergolesi a Mozart.
Altres
Durada: 90'
09.30
80 cm
Lanzarote, sendas entre volcanes
El programa visita Lanzarote, la més oriental de les illes de l'arxipèlag canari. És una illa plena de calderes i volcans, amb un paisatge àrid i atractiu. A més, el senderisme, en auge a l'illa, és sostenible, i posa en valor el patrimoni ambiental, cultural, social i històric de l'illa.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
Montse Elías entrevista Lorena Aguirre, parla dels beneficis de portar les mascotes a la feina i coneix els projectes de Pumakawa i la Fundación Quiero Trabajo. A més, el professor de filosofia i psicologia Carlos Javier González Serrano analitza l'existencialisme.
Altres
Durada: 30'
11.05
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
11.35
Rincones de Australia
Biloela
El programa viatja a Biloela, al centre de Queensland. El nom Biloela ve de la paraula aborigen, que significa cacatua blanca, i els habitants l'anomenen Bilo. Abans, la ciutat depenia del cotó i de les granges lleteres; ara, les grans indústries i els treballadors estrangers sostenen aquest lloc.
Documentals
Durada: 30'
12.05
¿Cómo lo haríamos hoy?
Inclou El edificio Empire State i El Titanic: El Titanic és el transatlàntic més famós i el desastre més conegut de la història. El programa es pregunta si es podria construir un nou Titanic, però fent-lo més segur, fort i ràpid.
Documentals
Durada: 95'
13.40
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 55'
14.35
El hombre y la Tierra: serie venezolana
Inclou Operación Anaconda i El rodeo de los chigüires: Els animals més afectats per la tremenda sequera que pateixen les planures de Veneçuela són les capibares, uns rosegadors de 50 kg.
Documentals
Durada: 60'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Familias animales asombrosas, El aliento del guepardo i Canguros arborícolas. Fantasmas del bosque
Documentals
Durada: 150'
18.50
Jardines con historia
Gijón: el Jardín de la Isla
Al final del segle XIX, un dels industrials més importants de Gijón, Florencio Valdés, va transformar la seva finca a la vora del riu Peñafrancia en un pintoresc verger al voltant de l'aigua, un lloc que convida a la contemplació i la calma i que té la riquesa botànica d'un autèntic museu vegetal.
Documentals
Durada: 30'
19.20
El rey de la sabana
Inclou Wild Covid, pandemia salvaje
Documentals
Durada: 55'
20.15
Apocalipsis de la antigüedad
Doggerlandia
Doggerlandia, llar de mamuts, cérvols i societats de caçadors-recol·lectors, connectava fa vuit mil anys la Gran Bretanya i l'Europa continental. Però un esdeveniment devastador la va sepultar per sempre sota les onades. A poc a poc, l'arqueologia va revelant els secrets d'aquest veritable paradís del mesolític i mostra com la seva gent va lluitar per sobreviure mentre el seu món es perdia sota les onades.
Documentals
Durada: 50'
21.05
Benidorm y el hombre que embotelló el sol
Documental que narra l'evolució historicoartística de Benidorm.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El cine de La 2: Los miserables
L'Stéphane acaba d'unir-se a la Brigada de Lluita contra la Delinqüència de Montfermeil, un suburbi a l'est de París. Allà coneix els seus nous companys, el Chris i la Gwada, dos agents experimentats en les enormes tensions que hi ha entre els diferents grups organitzats pel control del barri.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
La noche temática
Inclou Humos y gases: la tapadera i Átomo: 150 años de mentiras
Documentals
Durada: 125'
01.50
La Mocro Maffia
El 6 de juliol de 2021, el prestigiós periodista neerlandès Peter R. de Vries va ser assassinat a plena llum del dia en un carrer cèntric d'Amsterdam. Feia mesos que treballava en una investigació sobre la màfia violenta que opera als Països Baixos i que controla el tràfic de cocaïna al cor d'Europa. Aquesta nova màfia utilitza ara, per introduir la cocaïna a Europa, les velles infraestructures creades per al tràfic de l'haixix. La majoria dels integrants d'aquestes bandes criminals són neerlandesos d'origen marroquí, característica principal per la qual el periodista Woulter Laumans va encunyar el nom de Mocro Maffia, i és qui en els últims anys ha anat avisant del violent modus operandi d'aquestes bandes de narcotraficants. I és que, en els darrers temps, la Mocro Maffia ha convertit els Països Baixos i Bèlgica en la principal via d'entrada de la cocaïna a Europa. Les autoritats estimen que als ports de Rotterdam i Anvers hi arriba, oculta als contenidors, entre el 50% i el 80% de la cocaïna que es consumeix a Europa.
Altres
Durada: 55'
02.45
En portada
Cadáveres de hormigón
Des del 2008, moltes zones d'Espanya han quedat plenes d'espais i de projectes urbanístics inacabats. Aquest documental pretén mostrar què ha passat amb alguns d'aquests llocs, que s'han convertit en ruïnes modernes, en cadàvers immobiliaris, com l'hotel de l'Algarrobico, a la platja de Carboneras, a Almeria; les conegudes com Cúpules de l'Energia, al municipi de Garray, a Sòria; i una macrourbanització, la de Soto del Real, al poble de Buniel, a 15 quilòmetres de Burgos.
Altres
Durada: 45'
03.30
La vida con Hitler
Inclou Nuestra última esperanza: 1932-1935, La Comunidad Popular: 1936-1940 i Hundimiento y legado: 1940-1945: Hitler desferma una gran guerra a tot Europa, i el poble alemany és cridat a les armes. En només 12 anys, Adolf Hitler va transformar completament Alemanya i, en la seva absència, la nació comença el llarg procés de desnazificació.
Documentals
Durada: 145'
05.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'