Nit de premis

La novena Nit de la Comunicació va culminar amb el reconeixement a Gerard Quintana, que va rebre el guardó d'honor

La Nit de la Comunicació es va refermar ahir com a acte de referència a les comarques gironines. Va començar amb el parlament del president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, qui va destacar «la potència i la singularitat pròpia de la marca Girona», i va instar a potenciar-la.

Àngels de Bronze

Tot seguit es van donar els premis Àngels de Bronze, premis amb què l'escola Universitària de Ciències de la Comunicació de Girona (EUCC) distingeix els professionals d'aquest ram. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va donar el guardó a la revista Sapiens, i el va recollir el seu director, Jordi Creus. Tot seguit, el director d'àrea de negoci de la Caixa de Pensions a Girona, Jordi Sánchez, va entregar el premi al programa de cuina de Televisió de Catalunya Karakia, que van recollir Josep Mulet i Alba Casals, director i productora, respectivament. L'actor Toni Albà no va poder recollir personalment el premi, i en nom seu ho va fer la seva germana Montse Albà, de mans de la directora de la Nit de la Comunicació, Anna Pérez. L'últim guardó en aquesta categoria va ser per a l'artista gironí Domènec Fita, i el va entregar l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, qui va destacar el ressò d'aquests premis, i l'aportació dels guardonats a la societat.

Gironins de l'any

La consellera de Salut, Marina Geli, va ser la primera a entregar un dels premis de Gironí de l'Any, a l'Institut d'Investigació Biomèdica, que va recollir el seu director científic, Wifred Ricart, acompanyat d'un ampli equip. Tot seguit, el president del Girona FC, Josep Gusó, va fer el mateix de mans del secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó; i a Sergi Font, dels Marrecs de Salt, el premi l'hi va entregar la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. Després es va donar el premi a Joan Fausto Martí i el premi d'honor a Gerard Quintana –vegeu peces–. La gala la va tancar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Nadal va animar els presents a buscar noves oportunitats per sortir de la crisi actual, «en un context en què la força de la paraula ajuda».

Televisió de Girona retransmetrà íntegrament la gala, que organitza El Punt i l'EUCC, dimarts que ve a la nit.

ELS PREMIS

Premi d'honor de la Nit de la Comunicació
A l'artista i músic Gerard Quintana
Gironins de l'any
A l'Institut d'Investi- gació Biomèdica (format per la UdG, l'Institut Català de la Salut, l'Institut Català d'Oncologia i l'Institut de Diagnòstic per la Imatge, entre d'altres)
Al Girona Futbol Club
A la colla castellera Els Marrecs de Salt
A l'empresari Joan Fausto Martí
Àngels de Bronze
A la revista Sàpiens
Al programa de Televisió de Catalunya Karakia
A l'actor i director Toni Albà
A l'artista Domènec Fita

Record a Fausto Martí

Joan Fausto Martí va rebre a títol pòstum un dels premis de Gironí de l'Any, en el que va ser un dels moments més emotius de la nit. Fausto Martí, de Torroella de Montgrí, va morir el 19 de gener passat als 72 anys, després d'una llarga trajectòria en què va convertir el negoci familiar en un conglomerat d'empreses que, sota el nom de Grup Fausto, es va ramificar en sectors com ara la construcció, el turisme, la restauració, els serveis i la indústria, entre d'altres. A més, sempre va estar molt implicat en les patronals gironines, i va presidir la FOEG. Els seus fills Fausto i Margarita van agrair el premi, que van recollir de mans d'Arcadi Calzada, president de Caixa de Girona.

Trajectòria de Quintana

Gerard Quintana va ser guardonat amb el premi d'honor de la Nit de la Comunicació. El director general d'El Punt, Emili Gispert, que li va entregar el premi, va recordar la seva trajectòria durant gairebé 25 anys –des d'abans de Sopa de Cabra fins a l'actualitat–, i va destacar la seva vessant com a comunicador, i «que no ha volgut deixar de banda cap canal per arribar a la gent». Quintana es va mostrar molt agraït pel premi, va recordar companys de classe presents en la gala, els seus inicis com a cantant de Sopa de Cabra, i la posterior carrera com a artista: «L'important és l'entusiasme, és el que cal per tirar endavant projectes», i va destacar la música com «el llenguatge universal de la comunicació».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.